REPORTAJ: OneRepublic a înlocuit picăturile de ploaie cu confetti şi le-a oferit românilor un show magic

Autor: Dorina Călin Postat la 05 iunie 2015 120 afişări

Trupa OneRepublic, care a concertat, joi seară, la Arenele Romane, a "înlocuit" picăturile de ploaie care au căzut peste Bucureşti cu confetti şi le-a oferit fanilor din România un show magic, pe care, probabil, nu îl vor uita prea curând.

OneRepublic, una dintre cele mai iubite trupe pop-rock ale momentului, a concertat pentru prima dată în România joi seară, la Arenele Romane din Bucureşti. Fanii au sosit în număr mare pentru a urmări show-ul formaţiei, care face parte din turneul de promovare a celui mai recent album al său, intitulat "Native", chiar dacă vremea în Bucureşti nu a fost una plăcută, ploaia fiind "vrăjitoarea cea rea" din povestea muzicală, cea care încearcă să strice planurile celor buni.

Condiţiile meteorologice şi faptul că show-ul a fost programat în timpul săptămânii nu au fost, însă, motive pentru ca fanii din România să nu participe la concertul în premieră al trupei OneRepublic. "Înarmaţi" cu pelerine de ploaie, românii au aşteptat nerăbdători apariţia pe scenă a cântăreţilor americani.

Artiştii au urcat pe scenă în jurul orei 21.30, în deschiderea show-ului lor cântând trupa The Makemakes, care a fost reprezentanta Austriei în finala Eurovision din acest an, unul dintre cele mai apreciate nume ale genului din ţara natală. După ce au pregătit, vreme de 30 de minute, atmosfera pentru show-ul americanilor, membrii formaţiei The Makemakes s-au retras, lăsând loc organizatorilor pentru a aranja scena pentru OneRepublic.

În aplauzele publicului, trupa OneRepublic şi-a făcut, timid, apariţia pe scenă. După prima piesă, "Light It Up", care face parte din cel de-al treilea album de studio al trupei, membrii OneRepublic şi-au dat seama că au fani adevăraţi în România, care, la rândul lor, ar putea susţine un concert cu toate piesele îndrăgitei formaţii pop-rock. Pe cele două ecrane amplasate în dreapta şi în stânga scenei au fost proiectate imagini cu membrii trupei, pentru ca fanii să-i vadă mai bine pe artişti, dar şi imagini din public. Totodată, pe un ecran din spatele scenei au fost proiectate imagini care să completeze tabloul muzical, iar, la un moment dat, a fost proiectat steagul României.

Fanii sosiţi la concertul susţinut de OneRepublic au cântat, împreună cu membrii trupei, versurile unor piese ca "Secrets", "All The Right Moves", "What You Wanted", "Stop And Stare", "Something I Need".

De asemenea, trupa OneRepublic a cântat "Apologize", prima piesă cu care a reuşit să atragă atenţia publicului, dar într-o interpretare diferită faţă de cea cu care şi-a obişnuit fanii. La piesa "Stay With Me", un cover după Sam Smith, românii au cântat alături de trupa americană, aplaudând, la final, prestaţia artiştilor.

Spectatorii au cântat, au aplaudat şi s-au distrat la show-ul trupei OneRepublic, cu atât mai mult cu cât cântăreţii americani au ştiut să nu-şi plictisească publicul. Solistul trupei chiar a coborât de pe scenă, de câteva ori, a salutat publicul, a dat mâna cu fanii şi a vorbit cu ei.

"Preacher", "Good Life", "Counting Stars" au fost alte câteva piese la care fanii din România au cântat împreună cu artiştii americani.

Spre finalul concertului, trupa OneRepublic a cântat "What a Wonderful World", un cover după Louis Armstrong, iar seara s-a terminat cu piesa "If I Lose Myself", moment în care peste fanii din România ai formaţiei a "plouat" cu confetti.

Lansată la începutul anilor 2000, trupa OneRepublic a avut un parcurs impresionant, ajungând să se claseze în prezent printre cele mai apreciate nume ale curentului pop-rock internaţional. Trupa a luat fiinţă în 2002, la iniţiativa solistului Ryan Tedder şi a chitaristului Zach Filkins, bucurându-se de notorietate încă de la debut, mai ales pe platforme de muzică online. Interesul caselor de discuri nu a întârziat să se manifeste, în cele din urmă trupa alegând să semneze un contract cu Velvet Hammer (Columbia Records), definitivându-şi astfel şi formula: Tedder (voce), Filkins (chitară şi backing vocals), Eddie Fisher (tobe), Brent Kutzle (bas şi violoncel), Drew Brown (chitară). Acest parteneriat s-a încheiat mai repede decât fusese însă preconizat, albumul programat pentru vara anului 2006 fiind anulat cu doar două luni înainte de lansare.

Debutul discografic a avut loc un an mai târziu, în 2007, materialul "Dreaming Out Loud" având de această dată sprijinul Interscope Records. Primul single, "Apologize", a devenit un hit incontestabil, versiunea remixată de producătorul muzical Timbaland ajungând pe prima poziţie a clasamentelor muzicale din 16 ţări, aducându-le, totodată, şi prima nominalizare la premiile Grammy. Cel de-al doilea single, "Stop and Stare", a reuşit la rândul său să se poziţioneze bine în clasamentele Billboard, albumul ajungând să fie răsplătit cu mai multe discuri de platină şi aur pentru vânzările înregistrate.

Cel de-al doilea material discografic s-a numit "Waking Up" (2009) şi a continuat seria pieselor de succes cu noi single-uri, precum "All the Right Moves", "Secrets", "Marchin On" şi "Good Life".

"Native", al treilea album, a fost lansat în luna martie a anului trecut, debutând direct pe locul al patrulea în Billboard 200. "Feel Again", "If I Lose Myself" şi "Counting Stars" au consolidat statutul trupei, care a cucerit clasamentele muzicale, trecându-şi în palmares noi distincţii şi nominalizări.

Până în prezent, OneRepublic se poate lăuda cu un portofoliu consistent de nominalizări la diferite premii din industria muzicală, precum Grammy, MTV Music, People's Choice şi Billboard Music.

Live, OneRepublic este o prezenţă efervescentă, care a reuşit să câştige adepţi redutabili, printre care şi Pink, Bon Jovi şi Maroon 5, care i-au invitat pe cei cinci membri să le fie alături în câteva dintre turneele lor. După mai multe show-uri ca trupă care cânta în deschiderea altor formaţii, OneRepublic a început să-şi croiască propriile turnee.

Concertul de la Bucureşti al trupei OneRepublic a fost organizat de Emagic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ONEREPUBLIC,
CONCERT,
MUZICĂ
/actualitate/reportaj-onerepublic-a-inlocuit-picaturile-de-ploaie-cu-confetti-si-le-a-oferit-romanilor-un-show-magic-14406771
14406771
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.