REPORTAJ: "Coreea de Nord în miniatură", în Marea Britanie. Cum trăiesc refugiaţii care au scăpat de regimul lui Kim Jong-un

Postat la 16 mai 2013 28 afişări

Jurnaliştii CNN au realizat un reportaj despre "Coreea de Nord în miniatură" aflată în Marea Britanie, în contextul în care este cunoscut faptul că nord-coreenii nu pot părăsi ţara, ei şi familiile lor fiind aspru pedepsiţi în cazul în care sunt descoperiţi.

REPORTAJ: "Coreea de Nord în miniatură", în Marea Britanie. Cum trăiesc refugiaţii care au scăpat de regimul lui Kim Jong-un

 În Marea Britanie, mii de imigranţi din Coreea de Sud şi refugiaţi din Coreea de Nord coabitează în New Malden, un orăşel situat la sud-vest de Londra.

Un refugiat din Coreea de Nord, care are biroul deasupra unui supermarket cu mâncare coreeană, le-a spus jurnaliştilor CNN că este un fost ofiţer al armatei, care a scăpat din ţara sa înotând. În prezent conduce un site care arată abuzurile umane comise în ţara sa.

"Sunt trei naţiuni pe care Coreea de Nord le consideră inamici: SUA, Coreea de Sud şi Japonia. Pedepsele pentru familiile celor care fug în aceste ţări sunt mai aspre decât cele pentru familiile celor care fug în ţări europene", a declarat bărbatul, care a ajutat şi alţi conaţionali să vină în Europa.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/reportaj-coreea-de-nord-in-miniatura-in-marea-britanie-cum-traiesc-refugiatii-care-au-scapat-de-regimul-lui-kim-jong-un-10882374
10882374
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.