REPORTAJ - Arad: Cei care au obţinut extravilanul unui sat sunt moştenitorii unei bătrâne pe care o îngrijiseră

Postat la 29 noiembrie 2012 42 afişări

Familia care a obţinut în instanţă aproape tot extravilanul unui sat arădean, intrând în conflict cu unii localnici pe care urma să îi evacueze, a moştenit averea de la o bătrână care locuia în Arad, pe care o mai ajuta, în ultimii ani de viaţă femeia primind medicamente de la comunitatea evreiască.

Familia Colţeu este cunoscută în satul arădean Nadăş, care are 1.200 de locuitori, doar de aproximativ cinci ani, când a obţinut în instanţă, în urma unei sentinţe definitive şi irevocabile, aproximativ 8.700 de hectare de terenuri în extravilanul localităţii.

Cum Nadăş are cu doar câteva zeci de hectare în plus în extravilan, se poate spune că beneficiarii sentinţei au obţinut aproape un sat întreg.

"Am fost norocoşi, a fost o moştenire", rezumă fiica împroprietăriţilor, Simona Ilieş, care a devenit directorul ocolului silvic privat pe care familia sa l-a înfiinţat după ce a obţinut terenurile, majoritatea împădurite.

Moştenirea familiei Colţeu

Simona Ilieş a declarat că părinţii săi, Mihai şi Viorica Colţeu, au obţinut terenurile de la o bătrână evreică, Ecaterina Mairovitz, care a murit la 93 de ani, înainte să se bucure de colosala avere.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
moştenitorii,
Arad,
extravilan
/actualitate/reportaj-arad-cei-care-au-obtinut-extravilanul-unui-sat-sunt-mostenitorii-unei-batrane-pe-care-o-ingrijisera-10357224
10357224
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.