Record mondial de energie eoliană doborât de o turbină "revoluţionară”

Autor: Mihaela Ionita Postat la 13 octombrie 2022 2754 afişări

Siemens Gamesa a declarat că prototipul său offshore 14-222 DD a generat 359 megawaţi-oră într-o singură zi, suficient pentru a alimenta 18.000 de gospodării sau o maşină Tesla Model 3 timp de peste 1.600.000 km.

 

Progresul în domeniul energiei regenerabile a fost realizat cu ajutorul unui set de palete "revoluţionare" care sunt turnate într-o singură bucată de răşină reciclabilă.

 

Noua turbină are, de asemenea, un diametru mai mare al rotorului care asigură o producţie anuală de energie cu peste 25% mai mare decât turbinele existente în prezent pe piaţă, potrivit Independent.

 

„Cu fiecare nouă generaţie a tehnologiei noastre de turbine offshore cu acţionare directă, care utilizează mai puţine piese mobile decât turbinele cu angrenaje, îmbunătăţirile aduse componentelor au permis o performanţă mai mare, menţinând în acelaşi timp fiabilitatea", a scris Siemens Gamesa într-o fişă informativă pentru cel mai recent prototip de turbină.

 

Cu o nevoie tot mai mare de a face faţă provocărilor climatice, vânturile schimbării ne alimentează mai mult ca niciodată. Noua SG 14-222 DD este următorul pas către acest obiectiv”.

 

Tehnologia RecyclableBlade a fost deja utilizată într-o generaţie anterioară de turbine, fiind lansată pentru prima dată în septembrie 2021.

 

Aceasta a fost utilizată pentru prima dată în scop comercial într-o instalaţie eoliană offshore în iulie 2022, gestionată de RWE Renewables.

 

Demonstrăm că, în calitate de lideri ai revoluţiei offshore, ne angajăm să facem ca inovaţiile tehnologice disruptive să devină viabile din punct de vedere comercial cu ritmul pe care îl cere urgenţa climatică", a declarat Marc Becker, CEO al Siemens Gamesa Offshore Business Unit.

 

„Cu RecyclableBlade la dispoziţia clienţilor noştri, putem crea o economie circulară virtuoasă”.

 

Noua turbină 14-222 DD urmează să intre în producţie în 2024, Siemens Gamesa susţinând că are comenzi pentru parcuri eoliene în largul coastelor Taiwanului, SUA şi Marea Britanie.

 

 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.