Record de vânzări pentru grupul Bosch în 2018

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 04 februarie 2019 48 afişări

Vânzările şi rezultatele financiare Bosch au atins în 2018, încă o dată, nivelul record din anul anterior, ce a reprezentat un maxim istoric.

Record de vânzări pentru grupul Bosch în 2018

Conform cifrelor preliminare, furnizorul de tehnologie şi servicii a generat un volum de vânzări de 77,9 miliarde de euro anul trecut. Rezultatele vânzărilor au fost afectate serios de fluctuaţiile cursului de schimb valutar până la o valoare de 2,1 miliarde de euro.

Luând în considerare ajustarea la efectele cursului de schimb valutar, rezultă o creştere a veniturilor cu 4,3 procente. „În ciuda situaţiei economice dificile, Bosch s-a descurcat bine în 2018. Vânzările şi rezultatul sunt încă o dată la un nivel record”, a declarat Dr. Volkmar Denner, preşedintele consiliului de administraţie al Robert Bosch GmbH, în cadrul informării de presă referitoare la cifrele preliminare.

„În calitate de lider în materie de inovaţie, dorim să modelăm schimbarea pe pieţele pe care activăm, atât din punct de vedere tehnologic, cât şi al afacerii. Concentrarea noastră strategică pe conectivitate dă rezultate”, a adăugat Denner. Bosch a vândut în total 52 de milioane de produse conectate la internet în 2018, cu 37 de procente mai mult decât anul precedent. În 2018, profitul avut înainte de plata dobânzilor şi impozitelor (EBIT) a ajuns la aproape 5,3 miliarde de euro.

Acesta este posibil să genereze o marjă EBIT din operaţiuni de 6,9 procente. „Bosch urmăreşte să se dezvolte mai bine decât pieţele sale şi să-şi asigure nivelul ridicat al veniturilor, în ciuda condiţiilor economice dificile la care ne aşteptăm”, a afirmat Prof. Stefan Asenkerschbaumer, vicepreşedintele consiliului de administraţie şi CFO. „Avem în plan să creştem competitivitatea tuturor sectoarelor noastre de activitate pentru a ne putea finanţa expansiunea leadership-ului în tehnologie şi, odată cu aceasta, viitorul companiei noastre.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vanzari,
bosch,
record,
maxim istoric,
miliarde

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.