Reconstrucţia estului Ucrainei va costa cel puţin 670 de milioane de euro - ministru

Autor: Anna Primac Postat la 09 octombrie 2014 48 afişări

Reconstrucţia regiunilor afectate de confict în estul Ucrainei va costa cel puţin 11 miliarde de grivne (670 de milioane de euro), a declarat miercuri, la Bruxelles, vicepremierul ucrainean Vladimir Groisman, citat de AFP.

Preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a anunţat pe 30 august, după o întâlnire cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, că Uniunea Europeană este dispusă să organizeze "până la sfârşitul anului" o conferinţă a donatorilor pentru regiunile din estul Ucrainei, afectate de conflict.

"Este vorba de 11 miliarde de grivne, însă această estimare a fost făcută în urmă cu o lună. Această cifră ar putea să crească ", a afirmat Groisman.

O reuniune pe această temă, cu participarea ambasadoriilor europeni, american şi canadian a fost organizată la Kiev, însă nu "am reuşit să stabilim o dată pentru conferinţa donatorilor", a adăugat vicepremierul ucrainean.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
CRIZĂ,
/actualitate/reconstructia-estului-ucrainei-va-costa-cel-putin-670-de-milioane-de-euro-ministru-13372984
13372984
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.