Yahoo a concediat o treime dintre angajaţii din India

Autor: Florentina Dragu Postat la 08 octombrie 2014 40 afişări

Yahoo a concediat săptămâna aceasta 400 de angajaţi de la subsidiara din Bangalore, India, reprezentând o treime din personalul firmei indiene şi aproape 3% din numărul total de angajaţi ai grupului la nivel mondial, potrivit unor surse familiare cu situaţia, citate de MarketWatch.

Reprezentanţii Yahoo au confirmat că grupul îşi consolidează operaţiunile din Bangalore, dar au refuzat să dea detalii.

"Efectuăm o serie de schimbări în modul în care operăm în Bangalore şi reducem numărul de birouri. Yahoo îşi menţine prezenţa pe piaţa din India, iar Bangalore rămâne o unitate importantă a grupului", au declarat oficialii Yahoo.

Acesta ar putea fi cel mai mare val de concedieri derulat de Yahoo de la venirea la conducerea grupului a Marissei Mayer, în 2012.

Planul de reorganizare anunţat de Mayer după preluarea conducerii prevedea tăieri de costuri şi concentrarea pe domenii profitabile.

Starboard Value, unul dintre acţionarii grupului american, a insistat recent ca Mayer să accelereze măsurile de reducere a costurilor şi să analizeze o posibilă alianţă cu furnizorul global de servicii de internet AOL.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
YAHOO,
CONCEDIERI,
/actualitate/yahoo-a-concediat-o-treime-dintre-angajatii-din-india-13371780
13371780
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.