Recompensă de 1 milion dolari, pentru informaţii despre pantofii lui Dorothy din "Vrăjitorul din Oz"

Autor: Departamentul Life Postat la 13 iulie 2015 133 afişări

Un donator anonim a anunţat că va oferi 1 milion de dolari pentru "informaţii credibile" despre o pereche de pantofi roşii cu paiete purtată de Judy Garland în filmul "Vrăjitorul din Oz", încălţăminte care a fost furată în 2005 dintr-un muzeu din oraşul natal al actriţei, Grand Rapids, Minnesota.

Potrivit Associated Press, citată de contactmusic.com, persoana doreşte informaţii despre locul exact unde se află pantofii, precum şi despre identitatea infractorului.

În urmă cu zece ani, un hoţ a intrat prin efracţie în acest muzeu, care împrumutase celebra pereche de pantofi de la proprietarul acesteia, Michael Shaw.

La momentul respectiv, pantofii erau asiguraţi pentru suma de 1 milion de dolari, însă experţii spun că, în prezent, valorează între 2 şi 3 milioane de dolari.

John Kelsch, director executiv al Judy Garland Museum din Grand Rapids, Minnesota, spune că donatorul anonim este din statul american Arizona şi este un mare fan al actriţei şi al acestui musical.

În afară de pantofii furaţi, mai există alte trei perechi originale, inclusiv una oferită de studiourile MGM drept cadou, în 1939, la un concurs de promovare a celebrului film.

O altă pereche a fost vândută la licitaţie în mai 1970, pentru suma de 15.000 de dolari, în 1979, aceasta fiind donată Smithsonian Institution din Washington.

Anul trecut, organizatorii galei de decernare a premiilor Oscar au sărbătorit împlinirea a 75 de ani de la lansarea filmului "Vrăjitorul din Oz", care a primit şase nominalizări la aceste trofee la gala din 1939.

"Vrăjitorul din Oz", ce are la bază volumul omonim pentru copii scris de L. Frank Baum, a câştigat două premii Oscar - la categoria "cea mai bună coloană sonoră" şi "cel mai bun cântec" - la cea de-a 12-a gală a premiilor Academiei de film americane, pierzând însă trofeul oferit la categoria "cel mai bun film" în faţa celebrei pelicule "Pe aripile vântului".

Această poveste fantastică spune povestea lui Dorothy, o fetiţă care ajunge în universul imaginar Oz, unde are parte de numeroase aventuri alături de noii ei prieteni, Leul, Sperietoarea şi Omul de Tinichea, sperând că va găsi o cale pentru a se întoarce în casa ei din Kansas.

De-a lungul anilor, povestea a fost de multe ori ecranizată şi adaptată în musicaluri pe Broadway. Un lungmetraj inspirat din musicalul omonim de pe Broadway este "The Wiz" (1978), regizat de Sidney Lumet, care a avut o distribuţie alcătuită exclusiv din artişti afroamericani, în care au strălucit Diana Ross şi Michael Jackson.

Cel mai recent film inspirat de romanul scris de L. Frank Baum este "Grozavul şi puternicul Oz/ Oz: The Great and Powerful", lansat pe marile ecrane în 2013, în care rolurile principale au fost interpretate de Mila Kunis, Rachel Weisz, Michelle Williams şi James Franco.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PANTOFI,
VRĂJITORUL DIN OZ,
RECOMPENSĂ
/actualitate/recompensa-de-1-milion-dolari-pentru-informatii-despre-pantofii-lui-dorothy-din-vrajitorul-din-oz-14583076
14583076
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.