Recep Erdogan convoacă alegeri prezidenţiale şi parlamentare în Turcia

Postat la 18 aprilie 2018 68 afişări

Turcia va organiza alegeri parlamentare şi prezidenţiale anticipate pe 24 iunie, a anunţă miercuri preşedintele Recep Tayyip Erdogan, citat de publicaţia Hurriyet.

Recep Erdogan convoacă alegeri prezidenţiale şi parlamentare în Turcia

"Chiar dacă preşedintele şi Guvernul lucrează la unison, suntem confruntaţi la orice pas cu bolile vechiului sistem", a declarat Recep Erdoğan într-un discurs rostit miercuri la Ankara.

"Evoluţiile din Siria şi din alte zone relevă urgenţa de a trece la noul sistem executiv pentru a adopta măsurile necesare unui viitor mai puternic al ţării noastre", a explicat Erdogan.

Recep Erdogan va implementa noul sistem constituţional prezidenţial, eliminând postul de prim-ministru şi centralizând puterea prin funcţia de preşedinte.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.