Reacţii tragedie Oneşti: Atacatorul împuşcat de poliţişti, în spital. Liviu Chesnoiu explică cum se face diferenţa între o intervenţie reuşită şi un eşec total

Autor: Eduard Popescu Postat la 02 martie 2021 37 afişări

Reacţii tragedie Oneşti: Atacatorul împuşcat de poliţişti, în spital. Liviu Chesnoiu explică cum se face diferenţa între o intervenţie reuşită şi un eşec total

Tragedia de la Oneşti scoate la iveală lipsurile Poliţiei Române. Ar fi putut fi evitată tragedia?

Cel mai probabil, da. Mai ales că la intervenţie au participat numeroşi oameni ai legii. Valeriu Şuhan, de la Monitorul Siguranţei Cetăţeanului, a căutat explicaţii pentru evenimentul nefericit. 

 

Ne lovim de încă un eşec al poliţiei. Cum ar fi trebuit poliţiştii să acţioneze în acest caz?

 

„Încă n-aş putea spune că e vorba de un eşec. Într-adevăr, e o tragedie îngrozitoare, în urma căreia doi oameni au fost ucişi în mod îngrozitor. E adevărat, dramatismul este accentuat de faptul că toată nenoricirea s-a făcut de faţă cu un dispozitiv numeros de poliţie. E un moment foarte dificil pentru poliţie, care va trebui să dea explicaţii în legătură cu acest aspect”, a precizat Valeriu Şuhan. 

 

La rândul lui, psihologul criminalist Liviu Chesnoiu a explicat cum se face diferenţa între o intervenţie reuşită şi un eşec total, ca cel de aseară. 

 

„La astfel de situaţii, timpul contează foarte mult. S-a pierdut foarte mult timp până a venit cineva de la Inspectoratul de poliţie al judeţului. În aceste momente, un om ca acel individ intră în criză de timp.

 

În astfel de situaţii, negociatorul trebuie să vină în secunda doi când se dă alarma.

 

Acest negociator trebuie să aibă pregătire psihologică şi să fie într-o legătură cu acel individ. Acel individ nu trebuie contrazis în niciun fel. Cu proştii şi cu nebunii nu te contrazici”, a precizat Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist.

 

Citiţi articolul integral pe Mediafax.ro. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tragedie,
onesti,
muncitori,
bacau

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.