RBS îşi corectează previziunile de curs şi nu mai vede euro trecând de 4,50 lei anul viitor

Postat la 24 decembrie 2012 22 afişări

Odată cu instalarea noului guvern, cursul leu/euro se va stabiliza la niveluri mai scăzute decât cele înregistrate în toamnă, potrivit RBS România care şi-a revizuit pe linie prognozele în direcţia unei uşoare întăriri a leului.

Asfel, cursul este estimat la 4,48 lei/euro în martie 2013, vizibil mai jos faţă de prognoza de 4,56 lei/euro pe care RBS o avansa la începutul lui decembrie, înainte să apară rezultatul oficial al alegerilor. Euro ar urma să coboare lent până la 4,46 lei în iunie, pentru ca în septembrie să se situeze la 4,47 lei. Toate vechile prognoze indicau menţinerea cursului deasupra pragului de 4,50 lei/euro cel puţin în prima jumătate a anului viitor. BNR a calculat vineri un curs de 4,4451 lei pentru un euro, la finalul unei săptămâni întregi în care cotaţiile s-au situat sub 4,50 lei/euro. Euro nu a mai fost atât de jos de aproape şase luni.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
rbs,
curs,
prognoza
/actualitate/rbs-isi-corecteaza-previziunile-de-curs-si-nu-mai-vede-euro-trecand-de-4-50-lei-anul-viitor-10410030
10410030
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.