Răzbunare pentru Schengen! Propunerea Bulgariei pentru România a născut deja controverse

Postat la 26 august 2023 113 afişări

Răzbunare pentru Schengen! Propunerea Bulgariei pentru România a născut deja controverse

Răzbunare pentru Schengen! Un europarlamentar a propus elimimarea controlului la frontiera dintre Bulgaria şi România, dacă cele două state nu vor fi acceptate în Schengen până la Crăciun.

Varianta a fost pusă pe masă de către eurodeputatul bulgar Andrey Novakov (PPE), în timp ce Austria, care a blocat drumul celor două ţări spre zona fără frontiere a UE, insistă pe poziţia sa.

Răzbunare pentru Schengen. Controverse în cercurile diplomatice

În decembrie, Austria şi Olanda au blocat intrarea Bulgariei în zona de călătorie fără vize, în timp ce România a fost oprită doar de Austria.

Evident, decizia a declanşat controverse în cercurile diplomatice despre o posibilă „decuplare” a României de cazurile Bulgariei, pe care Olanda o susţine, notează Euractiv.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bulgaria,
controversa,
nastere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.