Războiul valutar mondial va reizbucni în forţă vara aceasta

Postat la 06 iunie 2015 6791 afişări

Războiul valutar mondial va reizbucni în forţă vara aceasta

Războiul valutar mondial, în care diferitele state ale lumii îşi manipulează monedele pentru a câştiga un avantaj competitiv şi din cauza căruia dobânzile europene sunt sub zero, va reveni în forţă în această vară, atâţat de eforturile disperate ale Japoniei de a-şi repune economia în mişcare, iar odată cu el va reapărea pericolul deflaţiei în Occident, spun analiştii.

Rezerva Federală americană, care îşi vede dolarul devenind mult prea puternic, şi Banca Centrală Europeană, care urmăreşte devalorizarea euro pentru a ajuta economiile mai slabe din zona euro, sunt deja angajate în acest război şi va trebui să contraatace în vreun fel, şi mai grav, China, cea mai mare economie emergentă a lumii, ar putea fi forţată să se implice.

AFLĂ CARE CARE VOR FI CONSECINŢELE ACESTUI "RĂZBOI" VALUTAR MONDIAL

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fortare,
mondial,
razboi
/actualitate/razboiul-valutar-mondial-va-reizbucni-in-forta-vara-aceasta-14412160
14412160
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.