RĂZBOIUL Apple - Samsung: Compania americană mai vrea de la Samsung încă 180 milioane de dolari într-un proces în care a primit daune de 548 milioane de dolari

Autor: Marius Oncu Postat la 28 decembrie 2015 125 afişări

Apple a cerut justiţiei americane să oblige Samsung să plătească încă 180 de milioane de dolari într-un proces în care rivalul său sud-coreean a achitat în urmă cu o săptămână daune de 548 milioane de dolari pentru că a încălcat patente ale Apple.

Potrivit documentelor depuse în instanţă de Apple, suma de 180 de milioane de dolari ar reprezenta daune suplimentare şi dobânzi, transmite Reuters.

Aceste daune suplimentare au fost determinate de cinci produse Samsung care ar fi încălcat patente deţinute de Apple şi au fost comercializate după ce instanţa a dat în 2012 o decizie împotriva Samsung, susţine compania americană.

Procesul dintre cei mai mari doi producători de smartphone-uri şi tablete a început în 2011, când Apple a acuzat compania din Coreea de Sud că i-a încălcat mai multe patente şi a copiat elemente din design-ul iPhone.

Instanţa din SUA a decis în 2012 ca Samsung să plătească daune în acest proces de 930 de milioane de dolari, însă în mai totalul a fost redus cu 382 milioane de dolari.

Samsung a plătit la mijlocul lunii decembrie 548,2 milioane de dolari, dar a contestat la Curtea Supremă din SUA decizia privind daunele.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
APPLE,
SAMSUNG,
proces,
daune,
companie,
instanta,
plati,
decizie
/actualitate/razboiul-apple-samsung-compania-americana-mai-vrea-de-la-samsung-inca-180-milioane-de-dolari-intr-un-proces-in-care-a-primit-daune-de-548-milioane-de-dolari-14937475
14937475
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.