RATB: Debitul calculat de ANAF este contestat în instanţă, fiind în faza de recurs

Autor: Aurelia Alexa Postat la 21 iulie 2015 71 afişări

Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti spun că datoria instituţiei era, luni, de peste 272 de milioane de lei, iar debitul calculat de ANAF a fost contestat în instanţă, fiind în faza de recurs.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti arată marţi, într-un comunicat de presă, că a luat la cunoştinţă despre documentul emis de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin care s-a luat măsura indisponibilizării sumelor existente în conturile bancare ale RATB, precum şi a sumelor care urmează a fi obţinute din încasările zilnice.

Sursa citată a precizat că luni datoria înregistrată era de 272.431.800 lei, suma ce provine din taxa pe valoarea adăugată, care include şi subvenţia acordată beneficiarilor de gratuităţi şi reduceri (pensionari, elevi, studenţi), în conformitate cu Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr 139/2006, pentru perioada septembrie 2007- martie 2013.

"În prezent, acest debit calculat de ANAF este contestat în instanţă de către RATB, aflându-se în faza de recurs", se mai arată în comunicat.

ANAF a instituit propriri pe conturile Societăţii Române de Televiziune (SRTv) şi ale Regiei Autonome de Transport Bucureşti, pentru recuperarea datoriilor, urmând toţi marii contribuabili datornici la bugetul de stat, a anunţat marţi autoritatea.

"În urma inventarierii creanţelor bugetare de recuperat de la marii contribuabili, ANAF a instituit popriri pe conturile TVR şi RATB. Precizăm că, în perioada următoare, ANAF va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care înregistrează datorii către bugetele de stat, în funcţie de vechimea arieratelor", a transmis ANAF printr-un comunicat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RATB,
ANAF,
INSTANŢĂ
/actualitate/ratb-debitul-calculat-de-anaf-este-contestat-in-instanta-fiind-in-faza-de-recurs-14621347
14621347
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.