Ce râmâne în urma FTX: Marea Britanie se pregăteşte să reglementeze industria criptomonedelor. Andrew Griffith, secretarul economic al trezoreriei: „Evenimentele recente de pe piaţa cripto întăresc argumentele pentru o reglementare oportună, clară şi eficientă”

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 01 februarie 2023 21 afişări

Ce râmâne în urma FTX: Marea Britanie se pregăteşte să reglementeze industria criptomonedelor. Andrew Griffith, secretarul economic al trezoreriei: „Evenimentele recente de pe piaţa cripto întăresc argumentele pentru o reglementare oportună, clară şi eficientă”

Regatul Unit a prezentat în mod oficial planuri de reglementare a industriei criptomonedelor, guvernul urmărind să controleze unele dintre practicile de afaceri imprudente care au apărut în ultimul an şi au contribuit la falimentul FTX, scrie CNBC.

Într-o consultare publică lansată marţi, guvernul a propus o serie de măsuri menite să alinieze reglementarea industriei criptomonedelor cu cea a companiilor financiare tradiţionale.

Printre propunerile dezvăluite marţi a fost o prezentat un proiect care ar întări regulile ce vizează intermediarii financiari şi platformele care stochează criptomonede în numele clienţilor.

Propunerile Marii Britanii ar reprima astfel activităţile riscante cu banii clienţilor, încercând să stabilească „un regim robust, care să consolideze regulile privind împrumutul de criptoactive, sporind în acelaşi timp protecţia consumatorilor şi rezistenţa operaţională a firmelor”, potrivit unui comunicat publicat marţi seara.

„Rămânem fermi în angajamentul nostru de a creşte economia şi de a permite dezvoltarea tehnologică şi inovaţia – şi asta include tehnologia criptoactivelor”, a declarat Andrew Griffith, secretarul economic al Trezoreriei, într-un comunicat.

„Dar trebuie să protejăm şi consumatorii care adoptă această nouă tehnologie – asigurând standarde robuste, transparente şi corecte.”

Prăbuşirea FTX a urgentat încercările autorităţilor globale de reglementare de a introduce reguli în această industrie. Uniunea Europeană şi SUA au făcut deja propuneri pentru a îmbunătăţi protecţia consumatorilor în spaţiul criptomonedelor.

Într-un discurs din 2 decembrie, Griffith a spus că „evenimentele recente de pe piaţa cripto întăresc argumentele pentru o reglementare oportună, clară şi eficientă”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
reglementare,
cripto,
criptomonede

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.