Raiffeisen negociază vânzarea diviziei din Ucraina

Autor: Marius Oncu Postat la 21 noiembrie 2013 105 afişări

Raiffeisen Bank International, prezentă şi în România, negociază vânzarea diviziei din Ucraina, a declarat directorul general, Karl Sevelda, în contextul planurilor de a obţine două miliarde de euro pentru a restitui un ajutor de stat şi pentru a respecta cerinţele privind capitalul.

Raiffeisen negociază vânzarea diviziei din Ucraina

"Testăm permanent piaţa şi, normal, derulăm şi negocieri, însă vom decide la momentul potrivit. (...) Bineînţeles, unele pieţe sunt sub o supraveghere specială", a declarat Sevelda jurnaliştilor austrieci în timpul unui eveniment organizat la Bucureşti.

Raiffeisen primeşte "tot timpul" întrebări din partea investitorilor interesţi de achiziţia subsidiarei ucrainene Aval, a adăugat Sevelda, citat de Reuters. Publicaţia americană Forbes a scris recent că există doi posibili cumpărători pentru preluarea Aval, care anul trecut a obţinut un profit de 33 de milioane de euro. Raiffeisen a cumpărat banca în 2005, pentru 1,05 miliarde de dolari. Investitorii se tem că Ucraina s-ar putea confrunta cu un război economic cu Rusia, din cauza planurilor guvernului de la Kiev de a semna un acord de liber schimb cu UE. Erste Bank s-a retras deja din Ucraina, iar Bank Austria analizează vânzarea diviziei Ukrsotsbank, cumpărată în 2008.

Raiffeisen intenţionează să-şi menţină prezenţa pe pieţe cu oportunităţi de creştere, precum Polonia, Rusia şi România, a spus Sevelda, citat de Reuters. Vânzarea Aval ar ajuta Raiffeisen să restituie un ajutor de stat de 1,75 miliarde de euro până în 2017, pentru care va derula probabil şi o majorare de capital.

Raiffeisen Bank România, condusă de Steven van Groningen, a obţinut în primul semestru un profit net de 60 milioane euro, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce valoarea activelor a scăzut cu 1% faţă de iunie 2012, la 5,59 miliarde euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RAIFFEISEN,
UCRAINA,
vanzare,
negociere,
banca
/actualitate/raiffeisen-negociaza-vanzarea-diviziei-din-ucraina-11713074
11713074
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.