Raed Arafat: “Sper din suflet să nu fim prima ţară din Europa, şi poate din lume, care face un pas înapoi la îndemnul vânzătorilor de moarte "

Postat la 10 septembrie 2016 3158 afişări

Raed Arafat: “Sper din suflet să nu fim prima ţară din Europa, şi poate din lume, care face un pas înapoi la îndemnul vânzătorilor de moarte "

Raed Arafat a transmis un mesaj dur celor care vor să schimbe legea fumatului astfel încât să fie pemis din nou în baruri şi restaurante.

“Am văzut acţiunea preşedintelui Klaus Iohannis şi a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, de a atrage atenţia asupra pericolului la care ne expunem prin revenirea asupra legislaţiei fumatului care restricţionează fumatul în spaţiile publice, conferinţa având loc după ce Senatul a aprobat marţi o Lege cu amendamente care ne trimit înapoi la fumatul în restaurante şi spaţiile închise”, scrie Raed Arafat.

eful DSU menţionează că “România era una dintre ultimele ţări europene care aprobă o lege împotriva fumatului, care a trecut cu greu şi după multe încercări de a o bloca la nivel parlamentar”.

“O campanie mediatică amplă şi bine finanţată a fost dusă împotriva legii respective iar după promulgarea legii a început o amplă campanie de revenire asupra legii folosind motive hilare şi chiar primitive”, adaugă secretarul de stat şi dă câteva exemple de astfel de campanii.

“Într-una dintre întâlnirile informale a miniştrilor Sănătăţii, participând ca reprezentant al Ministerului Sănătăţii în 2013, am afirmat că există o similitudine între comercianţii de tutun şi traficanţii de droguri, dar există şi o diferenţă, similitudinea constând în faptul că vânzătorii de tutun, precum traficanţii de droguri, vând moartea copiilor iar diferenţa constând în faptul că pe vânzătorii de tutun îi apărăm în Parlament şi le promovăm afacerile ucigaşe, când pe traficanţii de droguri îi arestăm şi îi închidem în închisori”, adaugă Raed Arafat.

El spune că o revenire asupra Legii antifumat ar fi “un pas înapoi”.

“Sper din suflet să nu fim prima ţară din Europa, şi poate din lume, care face un pas înapoi la îndemnul vânzătorilor de moarte şi a inconştienţilor care consideră că fumatul este un drept care trebuie apărat indiferent de preţul plătit. Nimeni nu spune fumătorilor să nu fumeze, însă legea spune că fumătorii trebuie să nu afecteze sănătatea altora şi să servească drept exemplu pentru copiii care să devină la rândul lor fumători”, adaugă secretarul de stat.

Cititi mai multe pe www.romaniabuni.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fumat,
raed arafat,
refuz,
drept,
aparat,
europa,
plati,
pret,
lege

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.