Radovan Karadzic, condamnat la 40 de ani de închisoare pentru genocidul de la Srebreniţa

Postat la 24 martie 2016 66 afişări

Fostul lider politic al sârbilor din Bosnia Radovan Karadzic a fost găsit "responsabil penal" de genocidul de la Srebreniţa, joi, de către Tribunalul Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie şi condamnat la 40 de ani de închisoare, relatează Le Monde online.

Radovan Karadzic, condamnat la 40 de ani de închisoare pentru genocidul de la Srebreniţa

 Fostul lider politic al etnicilor sârbi din Bosnia Radovan Karadzici a fost găsit "responsabil penal" de genocidul de la Srebreniţa, joi, de către Tribunalul Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie, şi condamnat la 40 de ani de închisoare, relatează Le Monde online.

La peste 20 de ani de la masacrul de la Srebreniţa şi de la sângeroasa asediere a oraşului Sarajevo, Karadzici a fost declarat totodată responsabil "ca individ" de mai multe acuzaţii de crime comise în timpul Războiului din Bosnia, între care luare de ostatici, asasinate şi persecuţii.

Judecătorii TPI au respins, în schimb, una dintre cele două acuzaţii de genocid, în şapte municipalităţi din Bosnia.

"Camera nu a putut, în baza probelor prezentate, să identifice o intenţie de genocid din partea acuzatului", a spus judecătorul O-Gon Kwon.

"Acuzatul nu poate fi considerat vinovat de genocid potrivit capului de acuzare numărul unu", a precizat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/radovan-karadzic-condamnat-la-40-de-ani-de-inchisoare-pentru-genocidul-de-la-srebrenita-15147174
15147174
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.