RADET: Alimentarea cu apă caldă, întreruptă temporar în sectoarele 2, 3 şi 4 pentru probe de presiune

Autor: Roxana Alexe Postat la 07 octombrie 2014 41 afişări

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) anunţă că miercuri, începând cu ora 9.00, se vor executa probe de presiune la nivelul reţelei termice primare de alimentare cu energie termică din sectoarelor 2, 3 şi 4, alimentarea cu apă caldă fiind întreruptă temporar.

"După finalizarea probelor, RADET Bucureşti va relua furnizarea apei calde de consum în cel mai scurt timp", informează reprezentanţii regiei, într-un comunicat de presă.

Astfel, în Sectorul 2 se vor executa probe pe bulevardele Ştefan cel Mare, Lacul Tei, Şoseaua Colentina, Basarabia, strada Teiul Doamnei, Şoselele Fundeni, Pantelimon, Mihai Bravu, Iancului, Calea Moşilor, bulevardele Barbu Văcărescu, Chişinău şi Şoseaua Morarilor.

În Sectorul 3 se va întrerupe temporar apa caldă pe bulevardele Camil Ressu, 1 Decembrie 1918, Theodor Pallady, Liviu Rebreanu, strada Câmpia Libertăţii, Calea Vitan, Şoseaua Mihai Bravu, Bulevardele Mărăşeşti, Unirii, Calea Călăraşi, strada Labirint.

În Sectorul 4 se vor executa probe pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, Şoselele Berceni, Olteniţei, Giurgiului, bulevardele Gheorghe Şincai, Tineretului, Alexandru Obregia, străzile Luică, Niţu Vasile şi Calea Văcăreşti.

"În situaţia în care vor fi identificate probleme, personalul specializat din cadrul Regiei va interveni operativ pentru izolarea şi remedierea acestora", mai precizează sursa citată.

Potrivit reprezentanţilor regiei, executarea probelor de presiune în reţeaua primară se impune prin normele tehnice de exploatare a acestora, pentru limitarea riscurilor apariţiei unor disfuncţionalităţi sau întreruperi în furnizarea serviciilor, în anotimpul rece.

RADET a efectuat, în ultima zi a lunii septembrie, probe de presiune pentru sectoarele 1, 5, 6 şi, parţial, pentru sectorul 4.

Bucureştenii din sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 nu au avut apă caldă, câteva zile la rând, începând din 2 octombrie. ELCEN, furnizorul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), a explicat că apa caldă nu a mai fost livrată la temperaturile obişnuite în urma reducerii cantităţii de gaze primite de la Distrigaz.

RADET a anunţat pe site, sâmbătă, că a fost nevoită să reducă temperatura apei calde, în sectoarele 2, 3, 4 şi 5, din cauza reducerii presiunii şi cantităţii de gaze livrate către ELCEN.

Începând din 30 septembrie, Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrată către ELCEN, din cauza unei datorii de 88,86 de milioane de lei. Sâmbătă, Distrigaz a anunţat că a reluat furnizarea la parametri normali.

ELCEN a precizat că a acumulat datorii în valoare de peste 88 de milioane de lei către Distrigaz, în timp ce are de recuperat de la RADET aproximativ 2,5 miliarde de lei, fără a mai calcula şi penalităţile, pentru energia termică livrată şi neplatită în perioada noiembrie 2012 - septembrie 2014.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat luni, despre problema apei calde din Bucureşti, că acţiunea Distrigaz de reducere a presiunii la gaze este "forţată de diverse interese", şi că, în opinia lui, "se simte un vânt liberal" inclusiv în decizii ale celor de la GDF Suez.

Oprescu a mai afirmat că municipalitatea a fost informată cu privirea la reducerea presiunii gazelor furnizate ELCEN în după-amiaza zilei de vineri, 3 octombrie.

Ulterior, Distrigaz Sud Reţele a precizat că măsura limitării serviciului de distribuţie a gazelor naturale a fost comunicată încă din 2 septembrie tuturor instituţiilor responsabile şi că, după instituirea măsurii, presiunea permitea asigurarea apei calde.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RADET,
PROBE,
/actualitate/radet-alimentarea-cu-apa-calda-intrerupta-temporar-in-sectoarele-2-3-si-4-pentru-probe-de-presiune-13369490
13369490
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.