Moscova pregăteşte o nouă strategie de apărare civilă în cazul unor ameninţări militare

Autor: Anna Primac Postat la 07 octombrie 2014 27 afişări

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă va prezenta în următoarele zile Guvernului o nouă strategie de apărare civilă a ţării, în cazul unor ameninţări militare, relatează ziarul rus Izvestia, în ediţia electronică de marţi.

Acestă strategie prevede protecţia populaţiei atât în situaţia unor dezastre provocate de om, cât şi în cazul unor ameninţări militare.

"Noua strategie, spre deosebire de cea veche, nu mai prevede evacuarea generală, când populaţia paşnică este transportată în afara oraşului în cazul înaintării trupelor inamice", a declarat şeful departamentului pentru protecţia populaţiei, Serghei Akatiev, într-un interviu pentru Izvestia.

"Analiza conflictelor militare contemporane arată că, de obicei, acţiunile armate se desfăşoară cu ajutorul unor arme de înaltă precizie, fapt ce nu presupune distrugerea unor spaţii extinse. Din acest motiv, Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă va pune accent pe refugii şi construcţii în scop de apărare", a adăugat Akatiev.

Astfel, Moscova planifică să introducă o nouă categorie de structuri de protecţie - adăposturi care vor fi construite în blocuri de locuinţe.

"Spre deosebire de adăposturile în caz de bombardament din perioada sovietică, noile contrucţii nu au scopul de a proteja în cazul unor atacuri nucleare, însă vor fi capabile să apere populaţia de fragmente ale obuzelor şi clădiri în curs de prăbuşire", a declarat oficialul rus.

În opinia sa, aceste schimbări de strategie au fost influenţate, în special, de evenimentele din estul Ucrainei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
APĂRARE,
CRIZĂ
/actualitate/moscova-pregateste-o-noua-strategie-de-aparare-civila-in-cazul-unor-amenintari-militare-13368622
13368622
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.