Radarele fixe ar putea fi reactivate, iar numarul lor dublat

Postat la 01 iunie 2011 10 afişări

Radarele fixe vor fi reintroduse pe sosele, iar numarul lor s-ar putea chiar dubla. Pentru a intra in vigoare, o astfel de masura are nevoie insa de cadru legal. Seful Politiei Rutiere, comisarul-sef Lucian Dinita, a declarat pentru gandul ca a propus infiintarea unui grup de lucru interministerial, care sa realizeze un ordin comun de reglementare in domeniu.

"Atunci cand vom avea un cadru legal, vom repune in functiune cele peste 120 de radare fixe montate deja de autoritatile locale, a explicat Dinita. Vrem sa evitam situatii cum a fost cea a unei firme de recuperatori care cautau contravenientii acasa, pentru a le cere banii de amenda. Avem nevoie de o legislatie clara. Trebuie sa stim exact unde le punem, cate ne trebuie. Aparatele vor fi montate doar in localitati". Pentru omologare, specialistii de la metrologie trebuie sa isi de acordul. Apoi, trebuie stabilita si metodologia de achizitie a noilor aparate. Una dintre nemultumirile politistilor erau legate de sistemul de lucru. "Ai mei erau slugi, inainte", isi aminteste seful Politiei Rutiere. "Lucrau in dispecerate, iar banii ajungeau la administratiile publice locale. Toata lumea spunea ca radarele fixe sunt o afacere a Politiei Rutiere, dar acestea erau gestionate de autoritatile locale. In plus, daca un sofer din Satu Mare era amendat la Ialomita, si platea cand ajungea acasa, banii ramaneau acolo".

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
soferi,
amenzi,
rutier,
sanctiuni,
radare fixe,
politie
/actualitate/radarele-fixe-ar-putea-fi-reactivate-iar-numarul-lor-dublat-8300571
8300571
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.