PwC: Valoarea de piaţă a celor mai mari 100 de companii atinge un record de 21.000 de miliarde de dolari

Postat la 14 august 2019 103 afişări

Valoarea de piaţă a celor mai mari 100 de companii listate din lume a crescut cu 5%, în 2019, până la 21.000 de miliarde de dolari, potrivit clasamentului global realizat de PwC, fiind determinată în principal de performanţa companiilor din SUA.

PwC: Valoarea de piaţă a celor mai mari 100 de companii atinge un record de 21.000 de miliarde de dolari

În schimb, atât China, incluzând Taiwan şi Hong Kong, cât şi Europa au înregistrat scăderi ale capitalizării de piaţă, de 4%, respectiv 5%, inversând câştigurile de anul trecut.

Top zece la nivel mondial este format preponderent de companiile de tehnologie şi comerţ electronic (şapte din zece): Microsoft, Apple, Amazon, Alphabet, Berkshire Hathaway, Facebook, Alibaba, Tencent, Johnson&Johnson şi Exxon Mobil. Microsoft a avut cea mai mare performanţă anuală, valoarea de piaţă urcând cu 29%, fapt care a propulsat-o, înaintea Apple, pe primul loc în top. În ultimii zece ani, capitalizarea de piaţă a companiei americane s-a triplat.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii,
crestere,
piata,
valoare,
miliarde

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.