Putin APROBĂ extinderea activităţilor navale ruse în Marea Neagră, în Marea Baltică şi în Mediterană

Autor: Mihai Draghici Postat la 26 iulie 2015 68 afişări

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a aprobat o serie de modificări ale reglementărilor maritime, în sensul extinderii activităţilor flotei ruse în Marea Neagră, în Marea Baltică şi Marea Mediterană, pe fondul consolidării prezenţei militare NATO, anunţă vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

"Preşedintele Vladimir Putin a promulgat duminică o serie de anexe la Doctrina maritimă. Amendamentele la Doctrina navală a Rusiei au devenit necesare din cauza extinderii NATO spre Est şi în contextul unificării Crimeei cu Rusia", a explicat Dmitri Rogozin, potrivit site-ului agenţiei TASS.

"Erau necesare schimbări în contextul modificării situaţiei politice internaţionale şi al consolidării rolului Rusiei de mare putere navală", a subliniat Rogozin.

"Se pune un accent special pe zonele atlantică şi arctică. Suntem atenţi la zona Oceanului Atlantic, în contextul extinderii NATO spre Est şi construirii infrastructurii militare în apropierea frontierelor ruse", a explicat Rogozin.

"Al doilea element luat în considerare este cel al unificării Crimeei şi Sevastopolului cu Rusia. În al treilea rând, există intenţia de a relua prezenţa flotei ruse în Marea Mediterană", a insistat Rogozin.

Vladimir Putin a participat duminică la ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Forţelor Navale ruse, în regiunea rusă Kaliningrad.

Cu această ocazie, comandantul Forţelor navale ruse, amiralul Viktor Cirkov, a anunţat că flota rusă va primi, înainte de sfârşitul acestui an, zece nave militare noi şi 40 de ambarcaţiuni militare de susţinere. "După anul 2015, intenţionăm să construim noi submarine din clasa Borei, Iasen şi Lada", a spus Cirkov.

Zilele trecute, Moscova a anunţat că va suplimenta prezenţa navală în Marea Neagră şi în Marea Baltică, pe fondul tensiunilor cu Occidentul din cauza conflictului ucrainean.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
ARMAMENT,
/actualitate/putin-aproba-extinderea-activitatilor-navale-ruse-in-marea-neagra-in-marea-baltica-si-in-mediterana-14641904
14641904
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.