Puterile occidentale pun la bataie 15 miliarde de dolari pentru Libia de dupa Gaddafi

Autor: Mihai Mitrica Postat la 04 septembrie 2011 61 afişări

ONU şi marile puteri au iniţiat deja la Paris o foaie de parcurs pentru noile autorităţi de la Tripoli, deblocând 15 miliarde de dolari în schimbul unor promisiuni de democraţie, stabilitate şi reconciliere în ţara afectată de război.

În paralel însă, operaţiunile militare contra regimului lui Gaddafi continuă, mai cu seamă cu cât dictatorul a ieşit cu o declaraţie conform căreia exclude orice capitulare şi face apel la rezistenţă din partea susţinătorilor săi.

Cei 15 miliarde de dolari reprezintă de fapt active libiene îngheţate de ţările occidentale care participă la sancţiunile contra regimului Gaddafi şi o parte din activele totale, estimate la 50 de miliarde de dolari, pe care vesticii îl acuză pe acesta că le-a deturnat de la poporul libian.

De partea sa, SUA au insistat însă ca noua putere din Libia să combată extremismul, având în vedere suspiciunile ce planează asupra unora dintre liderii rebelilor, consideraţi apropiaţi de mişcarea Al-Qaida.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/puterile-occidentale-pun-la-bataie-15-miliarde-de-dolari-pentru-libia-de-dupa-gaddafi-8693989
8693989
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.