Proprietatea Eothen a artistului Andy Warhol, scoasă la vânzare pentru 85 milioane de dolari - FOTO

Autor: Patricia Marinescu Postat la 17 august 2015 144 afişări

Proprietatea Eothen pe care Andy Warhol a deţinut-o până în 1987, anul decesului său, în Long Island, SUA, un loc renumit pentru întâlnirile artiştilor, a fost scoasă la vânzare pentru 85 de milioane de dolari, informează telegraph.co.uk.

Eothen, care se întinde pe o suprafaţă de 12 hectare, se află pe coasta estică a Statelor Unite, şi este unul dintre cele mai cunoscute locuri frecventate de artişti şi celebrităţi ale anilor '70. Printre cei care au trecut pragul casei cumpărate de Andy Warhol, în 1972, împreună cu partenerul său de viaţă, Paul Morrissey, se numără Jackie Kennedy, John Lennon, membrii formaţiei The Rolling Stones, Elizabeth Taylor, Truman Capote, Catherine Deneuve şi Liza Minelli.

Ferma, devenită refugiul de vacanţă al celor doi timp de 20 de ani, a fost cumpărată cu 225.000 de dolari şi botezată în greaca veche Eothen (răsărit, n.r.). Pe proprietatea construită în anii '20 de moştenitorii companiei Arm & Hammer se află o casă cu nouă dormitoare, patru şeminee din piatră, 11 băi, peste 5 hectare de păşune, grajduri pentru cai şi patru case pentru oaspeţi.

După moartea lui Andy Warhol, în 1987, la vârsta de 58 de ani, casa a fost întreţinută în continuare de Paul Morrissey, iar în 2001 a fost scoasă la vânzare pentru suma de 50 de milioane de dolari. Abia în 2007, Eothen şi-a găsit un cumpărător - Millard "Mickey" S. Drexler, preşedintele J. Crew Group, devenind proprietarul acesteia, după ce a plătit suma de 27 de milioane de dolari.

Andy Warhol, pe numele său adevărat Andrew Warhola Jr., este considerat "părintele curentului pop-art". Acesta a fost grafician, fotograf, pictor şi cineast american de origine slovacă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ANDY WARHOL,
EOTHEN,
/actualitate/proprietatea-eothen-a-artistului-andy-warhol-scoasa-la-vanzare-pentru-85-milioane-de-dolari-foto-14677634
14677634
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.