Promisiunea ministrului Educaţiei: În următorii patru ani, TOATE şcolile din ţară vor avea acces la Wi-Fi

Postat la 07 martie 2017 66 afişări

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în următorii patru ani toate şcolile din România vor avea acces la Wi-Fi, prin programul "Campusul şcolar". Acest proiect este prevăzul în programul de guvernare şi va fi finanţat din fonduri europene.

Promisiunea ministrului Educaţiei: În următorii patru ani, TOATE şcolile din ţară vor avea acces la Wi-Fi

"În momentul de faţă, din punct de vedere al logisticii informatice, toate şcolile din România sunt conectate la internet, dar vorbim de o conectare punct fix. Avem un proiect în programul de guvernare şi îl pregătim chiar acum, pentru a fi finanţat din fonduri europene, care se numeşte "Campusul şcolar”. Deci, în şcolile unde nu avem Wi-Fi, vor fi instalate echipamente corespunzătoare, astfel încât să avem posibilitatea ca toate şcolile, peste patru ani, să fie conectate la internet din clasă, nu ca punct fix”, a declarat Pavel Năstase, ministrul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei a explicat că va lua calculatoare de la universităţile care îşi schimbă des laboratoarele pentru a le da şcolilor care au nevoie de echipamente pentru a derula orele de Tehnologia Informaţiei şi Telecomunicaţiei care sunt cuprinse în planul-cadru pentru gimnaziu.

"Avem în zona universitară, spre exemplu, la specializările de informatică, parcuri de calculatoare, laboratoare care se schimbă, tehnologic vorbind, o dată la doi, trei ani. Calculatoarele care ies din folosinţă aici pot fi transferate la aceste şcoli, pentru că, la gimnaziu, spre exemplu, activităţile, disciplina respectivă care se va ţine pe calculator nu necesită echipamente de ultimă generaţie. Calculatoarele, să spunem cu o dotare medie, pot fi folosite pentru aceste discipline. Va fi un consilier al ministrului care se va ocupa doar de această problemă, va culege informaţii din zona IT, din zona universităţilor cu aceste echipamente, inspectoratele vor centraliza aceste cerinţe şi apoi vom face distribuţia în teritoriu", a susţinut Pavel Năstase.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.