Proiectul de dare în plată a unei părţi din Cartierul Francez, respins pentru a cincea oară de CGMB

Autor: Otilia Serescu Postat la 13 august 2020 86 afişări

Proiectul de dare în plată a unei părţi din Cartierul Francez, ca urmare a faptului că Primăria Capitalei este obligată de instanţă să plătească o datorie de 115 milioane de euro către familia Constanda, a fost respins, joi, pentru a cincea oară de CGMB.

Proiectul de dare în plată a unei părţi din Cartierul Francez, respins pentru a cincea oară de CGMB

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a respins, pentru a cincea oară proiectul ce vizează acoperirea unei părţi din datoria către familia Costanda prin cedarea a circa 15.000 de metri pătraţi de teren, plus clădirile aferente, situate pe Şoseaua Nordului.

În 3 august, primarul general, Gabriela Firea, a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban, dar şi ministrului Finanţelor şi şefilor Parlamentului, despre situaţia financiară a Primăriei Capitalei, generată de datoria de 115 milioane de euro către familia Constanda.

„Situaţia financiară a Capitalei este pusă în pericol azi de decizii luate acum 16-17 ani, cand primari erau domnii Traian Băsescu şi Adriean Videanu. Pe scurt, noi toţi bucureştenii trebuie să-i plătim omului de afaceri Costica Costanda 115 milioane de euro, în urma unei decizii definitive pe care a obţinut-o în instanţă, legată de Parcul Bordei şi Cartierul Francez. O sumă uriaşă de care nu dispunem”, a spunea, la acel moment, Gabriela Firea.

În 7 august, Primăria Capitalei a fost informată de oficialii Trezoreriei că a fost depus espre un dosar de executare, creditor fiind Costică Constanda.

Concret, primarul general al Capitalei cere măsuri necesare pentru soluţionarea acestei situaţii, fie prin majorarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru plata cheltuielilor curente şi de capital ale Municipiului Bucureşti, prin alocarea din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, a sumei de aproximativ 98 milioane euro, necesară pentru stingerea datoriei către Costică Constanda (conform prevederilor art. 29 din OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice), fie prin majorarea plafonului de garantare a împrumuturilor, astfel încât Municipiul Bucureşti să se împrumute pentru acoperirea cheltuielilor de investiţii, conform prevederilor legale în vigoare, urmând să achite din sumele alocate de la bugetul de stat datoria către Costică Costanda.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dare în plată,
cartier francez,
constanda

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.