PROIECT: Costurile cu repatrierea trupurilor românilor morţi în străinătate să fie suportate de stat

Postat la 13 februarie 2014 38 afişări

Viceliderul grupului PDL din Senat, Marius Paşcan, a anunţat, joi, că a promovat un proiect de lege privind repatrierea corpurilor cetăţenilor români decedaţi în afara graniţelor ţării, potrivit căruia cheltuielile ar urma să fie suportate dintr-un fond de rezervă constituit la dispoziţia Guvernului

PROIECT: Costurile cu repatrierea trupurilor românilor morţi în străinătate să fie suportate de stat

 Potrivit senatorului Marius Paşcan, în proiectul de lege promovat în această săptămână se menţionează că repatrierea corpului unei persoane decedate poate presupune cheltuieli între 2.000 şi 6.000 de euro, din cauza procedurilor specifice obligatorii şi că există multe cazuri în care familiile nu au bani suficienţi pentru repatrierea rămăşiţelor pământeşti ale aparţinătorilor, iar procedurile ajung să se întindă pe parcursul mai multor luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Atunci când familia nu îşi poate permite costurile repatrierii celui decedat, chiar dacă familia nu este de acord, trupul decedatului poate fi incinerat sau înhumat în statul în care a survenit decesul. Considerăm că este o măsura injustă, care lipseşte familia acestuia de dreptul de a alege repatrierea celui în cauză. În vederea soluţionării unei asemenea situaţii, propunem modificarea actualei reglementari legale pentru a da posibilitatea familiei celui decedat să poată opta pentru repatriere sau nu", a spus senatorul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/proiect-costurile-cu-repatrierea-trupurilor-romanilor-morti-in-strainatate-sa-fie-suportate-de-stat-12077881
12077881
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.