Programul "Prima Casă", modificat ca proprietarii să poată cumpăra apartamente mai mari

Autor: Ovidiu Bărbulescu Postat la 14 ianuarie 2015 156 afişări

Guvernul va discuta la sfârşitul lunii februarie un proiect de act normativ pentru modificarea programului "Prima Casă", care să permită, printre altele, proprietarilor de locuinţe să poată cumpăra, în acest program, locuinţe mai mari, dacă vând proprietatea pe care o deţin în prezent.

Ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, a declarat, miercuri, că lărgirea "cadrului de acces" la "Prima Casă" este în discuţie în cadrului ministerului şi va fi analizată la sfârşitul lunii ferbuarie în Guvern.

Vâlcov a dat ca exemplu de modificare includerea în program a persoanelor care au o locuinţă, dar doresc să cumpere una mai mare.

"Au existat solicitări de la persoane care au achiziţionat o primă casă, doresc să treacă la un apartament, să spunem, de la o garsonieră, de la un apartament cu două camere la un apartament cu trei camere, respectiv cu patru camere, şi atunci nu ar mai fi «Prima Casă». Trebuie să găsim şi pentru dumnealor o soluţie, astfel încât cât mai multe persoane să poată aplica", a spus Vâlcov.

El a precizat că proprietarii de imobile vor putea lua parte la program în condiţiile în care vând imobilul deţinut.

Vâlcov a adăugat că, din câte cunoaşte, anul trecut, niciun român, rezident în străinătate, nu a solicitat cumpărarea de locuinţe prin acest program.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
PRIMA CASĂ,
/actualitate/programul-prima-casa-modificat-ca-proprietarii-sa-poata-cumpara-apartamente-mai-mari-13765578
13765578
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.