Germania şi Austria pregătesc măsuri dure contra cetăţenilor deveniţi membri ai grupurilor teroriste

Autor: Mihai Draghici Postat la 14 ianuarie 2015 32 afişări

Autorităţile din Germania şi Austria analizează posibilitatea introducerii unor măsuri dure împotriva propriilor cetăţeni care participă la conflicte în Orientul Mijlociu şi devin membri ai grupurilor teroriste.

Potrivit ediţiei germane a publicaţiei The Local, Guvernul de la Berlin a elaborat o iniţiativă legislativă care prevede confiscarea timp de trei ani a cărţii de identitate oricărui cetăţean german membru al vreunui grup terorist. În acest mod, persoana respectivă nu va mai putea călători în străinătate.

Aproximativ 180 de cetăţeni germani au revenit din Orientul Mijlociu şi sunt monitorizaţi de autorităţi, a declarat Hans-Georg Maaßen, şeful Serviciului german de securitate internă.

"În multe cazuri, aceşti oameni au fost radicalizaţi şi au experienţă de luptă", explică Maaßen.

Formaţiunea austriacă de extremă-dreapta Partidul Libertăţii (FPÖ) a cerut ca persoanele revenite în Austria după ce au participat la conflicte în Orientul Mijlociu să fie deţinute o perioadă în centre speciale şi să li se anuleze cetăţenia.

Există peste 60 de islamişti austrieci reveniţi din Orientul Mijlociu, a declarat liderul FPÖ, Heinz-Christian Strache.

În Spania, agenţii de poliţie au primit ordin să fie atenţi la persoanele de origine arabă care au mulţi bani în numerar sau camere video în afara zonelor turistice.

Autorităţile spaniole au oferit exemplul islamistei Hayat Boumeddiene, iubita teroristului Amedy Coulibaly, care a luat avionul de la Madrid spre Turcia pe 2 ianuarie, plătind probabil cu numerar.

Serviciile secrete spaniole se tem că teroriştii vor filma reţele de infrastructură pentru a putea pregăti atentate.

Atacurile teroriste comise în Franţa săptămâna trecută s-au soldat cu 17 morţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
SECURITATE,
TERORISM
/actualitate/germania-si-austria-pregatesc-masuri-dure-contra-cetatenilor-deveniti-membri-ai-grupurilor-teroriste-13765429
13765429
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.