PROGNOZA METEO. Vremea în toată ţara până la sfârşitul săptămânii viitoare

Postat la 01 februarie 2014 178 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 9 februarie.

PROGNOZA METEO. Vremea în toată ţara până la sfârşitul săptămânii viitoare

BANAT

Până la 2 februarie temperaturile vor marca o creştere treptată, astfel încât maximele diurne ajung până la 4 grade. Între 2 şi 5 februarie valorile termice maxime scad cu aproximativ 2 grade Celsius, iar apoi vremea se va încălzi uşor şi treptat, urmând ca, la sfârşitul celei de a doua săptămâni de prognoză, să se atingă medii termice de 5-6 grade la amiază. În ceea ce priveste evoluţia minimelor nocturne, acestea vor creşte până spre 0 grade până la 2 februarie, apoi vor marca o scădere uşoară şi se vor menţine între -4 şi -2 grade până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi mai ridicată între 1 şi 4 februarie.

CRIŞANA

Valorile termice maxime vor fi în creştere, de la medii de -3 grade ziua şi -7 noaptea, spre 5 grade şi, respectiv, -1 grad, pe 2-3 februarie. În următoarele zile temperaturile vor scădea cu aproximativ 3 grade Celsius, pentru ca, după data de 6 februarie şi până la sfârşitul intervalului, o încălzire uşoară şi treptată să aducă regimul termic spre valori medii apropiate celor caracteristice primei decade a lunii februarie. La sfârşitul intervalului vor fi din nou, în medie, temperaturi maxime de 5-6 grade şi minime de -1 grad. Probabilitatea pentru precipitaţii, cel mai probabil mixte, va fi mai mare între 1 şi 4 februarie şi, din nou, pe 8 februarie.

TRANSILVANIA

Pe 1-2 februarie regimul termic va marca o creştere de aproximativ 7 grade Celsius, temperaturile apropiindu-se de mediile multianuale specifice perioadei din an. Va urma o tendinţă de uşoară răcire, valorile termice vor scădea cu 2…3 grade până la jumătatea săptămânii, pentru ca la sfârşitul intervalului de prognoză să se revină la un regim termic diurn normal pentru prima decadă a lunii februarie, cu maxime, în medie, de 2 grade Celsius. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată între 1 şi 4 februarie, când, trecător, pot fi şi lapoviţe sau ploi.

MARAMUREŞ

Până la 2 februarie, temperaturile maxime vor ajunge la 3-4 grade, iar minimele nocturne vor atinge -3, -2 grade. În primele zile ale săptămânii următoare, regimul termic va scădea uşor, temperaturile nocturne vor coborî spre medii de -6…-4 grade, apropiate de normele perioadei, iar maximele vor scădea spre 0 grade Celsius. Ulterior, până la sfârşitul săptămânii, regimul termic nocturn va rămâne relativ constant, în timp ce mediile diurne vor urca din nou spre 3-4 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii, posibil mixte, va fi mai mare între 1 şi 4 februarie şi, din nou, pe 8 februarie.

MOLDOVA

Pe 1 şi 2 februarie temperatura aerului va marca o creştere semnificativă, temperaturile diurne vor atinge medii de -3…-2 grade, iar cele nocturne vor urca spre -5… -4 grade. Ulterior, regimul termic va avea o scădere uşoară la început, dar către week-end vremea se va încălzi din nou, atingându-se medii termice de -6 grade noaptea şi 2 grade ziua. Probabilitatea de ninsoare va fi mai mare între 1 şi 3 februarie, când va ninge în general slab cantitativ.

DOBROGEA

Regimul termic va marca o creştere, astfel încât pe 2-3 februarie vor fi temperaturi de aproximativ 4 grade ziua şi 0 grade noaptea, apropiate de cele normale climatologic pentru această dată. Ulterior va avea loc o răcire cu 5…6 grade, iar către finalul intervalului de prognoză temperaturile vor creşte din nou. În intervalul 2-4 februarie vor fi precipitaţii mixte, în general slabe cantitativ.

MUNTENIA

Între 1 şi 3 februarie vremea se va încălzi până la maxime de 1-2 grade şi minime de -2 grade, apropiate de normele climatologice. Va urma o uşoară răcire, cu aproximativ 5 grade, până la jumătatea săptămânii şi abia spre finalul intervalului temperaturile vor creşte din nou, spre maxime de 2-3 grade şi minime de -5 grade Celsius. În intervalul 1-4 februarie precipitaţiile vor fi mixte.

OLTENIA

Până la 3 februarie, temperaturile vor creşte, de la -5 la 1 grad la valorile maxime diurne şi de la -9, -8 până la -1 grad la valorile minime nocturne. Ulterior, vremea se va răci din nou, iar temperaturile nocturne vor scădea, în medie, cu 6 grade, în timp ce maximele diurne se vor menţine în jurul unei valori medii de 0 grade Celsius. O uşoară tendinţă de creştere, cu 1-2 grade, se va manifesta abia la sfârşitul intervalului de prognoză. Între 1 şi 4 februarie va creşte probabilitatea pentru precipitaţii mixte pe arii extinse.

LA MUNTE

Vremea se încălzeşte uşor, spre valori medii cu aproximativ 6 grade mai ridicate decât în săptămâna precedentă pe 2-3 februarie. Intervalul de prognoză va fi caracterizat prin temperaturi maxime între -4 şi 0 grade şi minime între -10 şi -7, cu cele mai scăzute valori la mijloc de săptămână. Va ninge în intervalul 1-4 februarie. În rest, probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prognoza-meteo-vremea-in-toata-tara-pana-la-sfarsitul-saptamanii-viitoare-12005352
12005352
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.