PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în vacanţa de Crăciun

Postat la 21 decembrie 2013 148 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a difuzat estimarea privind evoluţia valorilor termice şi a precipitaţiilor în toate regiunile ţării pînă la 29 decembrie.

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în vacanţa de Crăciun

BANAT

Până la 24 decembrie, media maximelor termice va reveni la circa 2 grade, iar cea a minimelor nocturne va oscila în jurul valorii de -3 grade. Apoi, până în jurul datei de 26 decembrie, vremea se va încălzi astfel că valorile termice maxime vor fi mai mari cu 3-4 grade, iar cele minime, cu circa 2 grade. Cu mici variaţii de temperatură de la o zi la alta, vremea uşor mai caldă decât în mod obişnuit va dura până la sfârşitul intervalului. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, în general slabe, predominant sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în intervalul 25-29 decembrie.

CRIŞANA

Între 21 şi 24 decembrie media maximelor termice va oscila în jurul a circa 2 grade, iar cea a minimelor nocturne se va situa în jurul valorii de -3 grade. Apoi, până pe 26 decembrie, vremea se va încălzi uşor şi treptat, astfel că valorile termice maxime vor atinge o medie de 4-5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi -1 grad, instalându-se astfel un regim termic uşor mai cald decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii decembrie şi care se va menţine până la sfârşitul perioadei de prognoză. Vor fi posibile precipitaţii în general slabe, predominant sub formă de ploaie, în intervalul 25-29 decembrie.

TRANSILVANIA

Media temperaturilor maxime va fi zilnic pozitivă, parcurgând faze succesive de creştere şi de scădere; în primele zile va scădea până în jur de 1 grad pe 25 decembrie, iar spre sfârşitul intervalului se va situa între 2 şi 4 grade. Temperaturile minime vor fi permanent sub -3 grade, iar în cele mai reci nopţi, media regională va atinge -7 grade. Asemenea valori temice diurne şi nocturne caracterizează o vreme apropiată de normalul termic al perioadei. Nu sunt estimate decât precipitaţii slabe, mixte.

MARAMUREŞ

Media maximelor diurne va urca iniţial spre 4 grade, apoi va scădea, ajungând cu puţin sub 2 grade în zilele de 24 şi 25 decembrie, pentru ca ulterior să crească uşor. Media minimelor nocturne se va menţine între -5 şi -3 grade. În aceste condiţii, în intervalul de prognoză regimul termic specific acestei regiuni va fi apropiat de cel normal pentru a doua jumătate a lunii decembrie. În ultimele 3 zile ale intervalului sunt de aşteptat precipitaţii slabe, mixte.

MOLDOVA

Media temperaturilor maxime va scădea de la 3-4 grade până în jurul a 2 grade până pe 25 decembrie, iar ulterior va creşte uşor, până la circa 4 grade. Temperaturile minime vor fi permanent negative, media lor urmând să se menţină până la 29 decembrie, cu mici variaţii, în jurul valorii de -3 grade. În unele zile vor fi posibile precipitaţiil slabe sub formă de ploaie, lapoviţă sau ninsoare.

DOBROGEA

Creşterea iniţială a mediei temperaturilor maxime până spre 6 grade va fi urmată de o revenire spre 3 grade pe 22 decembrie, iar ulterior vor fi mici oscilaţii ale acestei medii, între 4 şi 6 grade. Cele mai reci nopţi vor avea medii ale minimelor termice de aproximativ -2 grade, însă după data de 24 decembrie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, minimele nocturne vor deveni, în medie, uşor pozitive, situându-se în jurul valorii de 1 grad. În aceste condiţii, regimul termic va fi în general cel normal pentru această perioadă a anului. Vor fi condiţii de precipitaţii slabe, mixte, cu o probabilitate ceva mai ridicată între 24 şi 28 decembrie.

MUNTENIA

În intervalul 21-24 decembrie, media termică diurnă va fi de circa 3 grade, pentru ca ulterior aceasta să crească din nou spre 5 grade. Pe parcursul nopţilor se vor înregistra temperaturi minime medii în jurul a -2 grade. În ansamblu, regimul termic al intervalului de prognoză va fi apropiat de cel normal pentru a doua jumătate a lunii decembrie. Precipitaţiile îşi vor face apariţia predominant sub formă mixtă şi numai pe areale restrânse.

OLTENIA

Media temperaturilor maxime va scădea la 2 grade între 21 şi 25 decembrie, iar în ultimele 3 zile ale intervalului vor fi temperaturi maxime ceva mai ridicate, până la o medie de 4-5 grade. Pe parcursul săptămânii, temperaturile minime nocturne vor fi negative şi media lor va varia între -5 şi -3 grade. În intervalul 24-29 decembrie, pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie şi lapoviţă.

LA MUNTE

După 21 decembrie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, maximele diurne vor fi ceva mai scăzute, oscilând între -1 şi 2 grade, iar minimele nocturne se vor situa între -6 şi -3 grade. Până pe 24 decembrie nu se estimează apariţia precipitaţiilor, iar ulterior, pe fondul vremii uşor mai calde decât în mod obişnuit, se pot semnala la nivel local lapoviţe şi ninsori slabe în zona înaltă, chiar şi ploi slabe, trecătoare, la altitudini mai mici.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prognoza-meteo-cum-va-fi-vremea-in-vacanta-de-craciun-11805493
11805493
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.