PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în toată ţara până la Paşti

Postat la 12 aprilie 2014 406 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 21 aprilie.

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în toată ţara până la Paşti

BANAT

După temperaturi diurne iniţiale de 19-20 de grade şi nocturne de 7-8 grade, valorile termice se vor apropia treptat de normalul perioadei, înregistrându-se, în medie, temperaturi maxime de 15-17 grade şi minime de 3-6 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă până la 13 aprilie, dar în rest vor fi ploi, inclusiv averse, care pot fi izolat mai însemnate cantitativ.

CRIŞANA

Valorile termice diurne vor oscila relativ puţin, încadrându-se, în medie, în ecartul 13-17 grade. O evoluţie asemănătoare se preconizează şi pentru media minimelor termice nocturne, care, pe fondul unor variaţii mai mici de la o noapte la alta, va fi de 2-5 grade. În intervalul 13-16 aprilie se vor semnala ploi, inclusiv averse, care pot fi izolat mai însemnate cantitativ. În celelalte zile, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai redusă.

TRANSILVANIA

Vor alterna intervalele cu încălzire şi răcire a vremii, astfel că ziua cea mai răcoroasă va fi cea de 15 aprilie, când media temperaturilor maxime nu va depăşi 11 grade, în schimb pe 13 aprilie în regiune va fi cald pentru această perioadă, cu maxime termice diurne medii de 17-18 grade. Media minimelor termice nocturne se va menţine uşor pozitivă, până la 4 grade, oscilaţiile de la o noapte la alta fiind de mai mică amplitudine în comparaţie cu regimul termic al zilelor. Ploile vor avea o probabilitate ridicată de apariţie în intervalul 14-16 aprilie.

MARAMUREŞ

De la valori termice diurne de 17 grade în jurul datei de 13 aprilie, respectiv nocturne de 6 grade, vremea se va apropia ulterior de normalul termic al perioadei, cu maxime termice cuprinse, în medie, între 12 şi 16 grade şi minime nocturne a căror medie va fi pozitivă, fără a depăşi 4 grade. În intervalul 13-16 aprilie se vor semnala ploi, inclusiv averse, care pot fi izolat mai însemnate cantitativ în intervale scurte de timp. În celelalte zile, fie nu va ploua, fie pe arii restrânse vor fi ploi slabe.

MOLDOVA

Până la 14 aprilie, maximele termice vor atinge medii de 18-19 grade, iar minimele termice vor fi în jurul a 7 grade. În contrast, în zilele reci, care se estimează a fi în intervalul 15-17 aprilie, mediile maximelor diurne nu vor depăşi 12 grade, iar minimele nopţilor vor fi în jurul a 3 grade. Între 17 şi 21 aprilie, vremea se va încălzi treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va urca de la 14 la 17 grade, iar media minimelor termice nocturne se va situa între 3 şi 5 grade. Ploile vor fi în general slabe şi vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie în intervalul 14-16 aprilie, când pot fi şi sub formă de aversă.

DOBROGEA

Până la 14 aprilie se va produce o încălzire, maximele urcând spre 17 grade, iar minimele nocturne încadrându-se între 5 şi 9 grade. Intervalul 15-21 aprilie se estimează a fi normal din punct de vedere termic, cu medii diurne între 14 şi 16 grade şi minime nocturne în jurul a 7-8 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă până la 14 aprilie şi în intervalul 19-20 aprilie. În celelalte zile vor fi ploi în general slabe.

MUNTENIA

Media temperaturilor maxime va ajunge spre 20 de grade în jurul datei de 13 aprilie, iar media minimelor termice nocturne va creşte până la 7-8 grade pe 14 aprilie. Ulterior, pe fondul unor oscilaţii de amplitudiune mai redusă, valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, înregistrându-se, în medie, temperaturi maxime de 16-18 grade şi minime de 4-6 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă până la 13 aprilie şi în intervalul 17-21 aprilie. În celelalte zile vor fi ploi, inclusiv cu caracter de aversă.

OLTENIA

Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei, fiind caracterizată de încălziri şi răciri succesive. În cele mai răcoroase zile, cele de 15 şi 16 aprilie, media temperaturilor maxime va fi de 14-15 grade, iar a celor nocturne de 3-4 grade. În schimb, pe 13 şi 14 aprilie, în regiune va fi cald pentru această perioadă, cu maxime termice diurne, în medie, de 19-20 de grade şi medii termice nocturne în jurul a 7 grade. Între 15 şi 21 aprilie se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 15-17 grade şi minime de 4-6 grade. Ploile vor fi posibile zilnic, iar în intervalul 13-17 aprilie pot fi pe arii mai extinse, precum şi moderate din punct de vedere cantitativ.

LA MUNTE

Media maximelor termice diurne va fi cuprinsă între 5 şi 9 grade, cu vârfuri de până la 11 grade în 13 aprilie. Nopţile vor fi mai reci decât normalul perioadei, mediile temperaturilor minime fiind, în general, negative. Precipitaţiile vor fi în general slabe şi posibile aproape zilnic, cu menţiunea că la altitudini mari se mai pot semnala lapoviţe şi ninsori. Se estimează că în intervalul 14-17 aprilie, izolat, precipitaţiile vor putea fi mai însemnate cantitativ.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prognoza-meteo-cum-va-fi-vremea-in-toata-tara-pana-la-pasti-12455182
12455182
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.