PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în toată ţara până la 15 decembrie

Postat la 07 decembrie 2013 169 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 15 decembrie.

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în toată ţara până la 15 decembrie

BANAT

Începând din 7 decembrie până spre sfârşitul intervalului de referinţă, răcirea vremii va determina temperaturi mai mici decât ar fi normal, atât la valorile diurne, ale căror medii se vor situa între -2 şi 0 grade, cât şi în privinţa minimelor, cu medii de -8 - -5 grade, valori în creştere uşoară fiind estimate pentru 13-15 decembrie. Îndeosebi până la 9 decembrie sunt de aşteptat precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general slabe cantitativ.

CRIŞANA

Începând din 7 decembrie până spre sfârşitul intervalului de referinţă, răcirea vremii va determina temperaturi mai mici decât ar fi normal, atât la valorile diurne, ale căror medii se vor situa între -2 şi 0 grade, cât şi în privinţa minimelor, cu medii de -8 - -5 grade, valori în creştere uşoară fiind estimate pentru 13-15 decembrie. Ninsorile, în general slabe, îşi vor face apariţia.

TRANSILVANIA

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză valorile termice vor caracteriza o vreme rece, cu medii ale minimelor de -7 - -6 grade, chiar mai scăzute, -10 - -8 grade între 9 şi 12 decembrie. După data de 7 decembrie, şi regimul maximelor va avea o abatere negativă faţă de mediile climatologice, fiind de aşteptat medii diurne negative, între -5 şi -2 grade. Creşte probabilitatea de apariţie a ninsorilor, în general slabe cantitativ.

MARAMUREŞ

Începând din 7 decembrie până spre sfârşitul intervalului de referinţă, răcirea vremii va determina temperaturi mai mici decât ar fi normal, atât la valorile diurne, ale căror medii se vor situa între -3 şi -1 grad, cât şi în privinţa minimelor, cu medii de -8 - -6 grade. În jurul datei de 7 decembrie va fi probabilitatea cea mai ridicată de ninsori, iar în rest vor fi condiţii de ninsori slabe.

MOLDOVA

După data de 7 decembrie până spre sfârşitul intervalului de referinţă sunt de aşteptat temperaturi mai mici decât ar fi normal, atât la valorile diurne, ale căror medii se vor situa între -2 şi 0 grade, cât şi în privinţa minimelor, cu medii de -8 - -7 grade. Îndeosebi între 6 şi 9 decembrie sunt de aşteptat ninsori slabe.

DOBROGEA

Începând din 8 decembrie se estimează valori în scădere, cu medii de 0-2 grade, în creştere uşoară doar în ultimele zile. În privinţa temperaturilor minime, acestea se menţin mai mici decât cele caracteristice primei jumătăţi a lunii decembrie aproape pe tot parcursul intervalului de prognoză, astfel că media va fi de -4 - -2 de grade. Îndeosebi între 7 şi 9 decembrie sunt de aşteptat ninsori slabe cantitativ.

MUNTENIA

Începând din 8 decembrie până spre sfârşitul intervalului de referinţă, răcirea vremii va determina temperaturi mai mici decât ar fi normal, atât la valorile diurne, ale căror medii se vor situa între -2 şi 2 grade, cât şi în privinţa minimelor, cu medii de -7 - -5 grade, valori în creştere uşoară fiind posibile pentru zilele de 13-15 decembrie. Îndeosebi între 7 şi 9 decembrie sunt de aşteptat ninsori, în general slabe cantitativ.

OLTENIA

Începând din 8 decembrie până spre sfârşitul intervalului de referinţă, răcirea vremii va determina temperaturi mai mici decât ar fi normal, atât la valorile diurne, ale căror medii se vor situa între -2 şi 1 grad, cât şi în privinţa minimelor, cu medii de -7 - -5 grade, valori în creştere uşoară fiind posibile pentru ultimele zile. Îndeosebi între 7 şi 9 decembrie sunt de aşteptat precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general slabe cantitativ.

LA MUNTE

Spre sfârşitul intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori uşor mai ridicate decât cele climatologic normale, cu maxime în medie de -2 - 2 grade şi minime între -8 şi -4 grade. Mai rece va fi vremea în intervalul 7-13 decembrie, când media valorilor nocturne va coborî sub pragul de -12 grade, iar cea a temperaturilor maxime va fi de -10 - -6 grade. Probabilitatea de ninsoare va fi mai mare, în special în ziua de 7 decembrie când ninsorile pot fi local mai consistente.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

/actualitate/prognoza-meteo-cum-va-fi-vremea-in-toata-tara-pana-la-15-decembrie-11747660
11747660
comments powered by Disqus
ZF.ro
Cele două oraşe din România care au luat faţa marilor capitale ale lumii, precum Londra şi Paris, şi au lăsat în urmă Bucureştiul ee Cele două oraşe din România care au luat faţa marilor capitale ale lumii, precum Londra şi Paris, şi au lăsat în urmă Bucureştiul ee
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani. Vârsta de pensionare a fost redusă cu 8 ani
Mediafax
Elon Musk este dispus să ofere 100 de milioane de dolari pentru cea mai eficientă tehnologie de captare a carbonului Elon Musk este dispus să ofere 100 de milioane de dolari pentru cea mai eficientă tehnologie de captare a carbonului
Probleme în prima zi de mandat pentru Joe Biden. Preşedintele a fost criticat pentru că a încălcat un ordin executiv pe care-l aprobase cu câteva ore înainte
MonitorulApararii
Scandal în SUA, după ce militarii din Garda Naţională, care au păzit Capitoliul, au fost daţi afară din clădire şi şi-au petrecut noaptea într-o parcare sau chiar în aer liber Scandal în SUA, după ce militarii din Garda Naţională, care au păzit Capitoliul, au fost daţi afară din clădire şi şi-au petrecut noaptea într-o parcare sau chiar în aer liber
Armata turcă decimată de Erdogan. Alţi peste 200 de militari au fost reţinuţi marţi. În ultimii patru ani, peste 20.000 de militari au fost daţi afară sau arestaţi
MonitorulPartidelor
Dominic Fritz: A treia oară n-am scăpat Dominic Fritz: A treia oară n-am scăpat
Tomac, despre Năsui şi Ciucu: Pretinşi politicieni moralişti. Justificare ieftină şi micime
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu ŞUHAN Operaţiunea „Mioriţa” COMENTARIU Valeriu ŞUHAN Operaţiunea „Mioriţa”
COMENTARIU Valeriu Şuhan Cum să-ţi dai cu dreptu-n dreptu’...

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.