Producţia industrială a revenit pe plus în luna ianuarie, după cinci luni consecutive de scădere

Autor: Claudia Medrega Postat la 14 martie 2013 12 afişări

Producţia industrială, unul dintre cei mai importanţi indicatori din economie, a revenit în teritoriul pozitiv în ianuarie, după cinci luni consecutive de scădere, crescând cu 3,4% faţă de prima lună din 2012.

Producţia industrială a revenit pe plus în luna ianuarie, după cinci luni consecutive de scădere

Producţia industrială, unul dintre cei mai importanţi indicatori din economie, a revenit în teritoriul pozitiv în ianuarie, după cinci luni consecutive de scădere, crescând cu 3,4% faţă de prima lună din 2012. În a doua parte a anului trecut producţia industrială a dat semne de oboseală, ajungând în noiembrie la un declin anualizat de 1,3%, reprezentând cea mai mare ajustare din ultimii trei ani. Pe ansamblul anului 2012 producţia industrială a stagnat, după ce în 2010 şi 2011 a înregistrat creşteri neîntrerupte. În ianuarie 2013, industria prelucrătoare a crescut cu 6,6%, iar cea extractivă cu 6%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă au scăzut cu 0,3%, faţă de aceeaşi lună din 2012. Comparativ cu decembrie 2012, creşterea producţiei industriale a fost de doar 0,3%. Cifra de afaceri din industrie a crescut în ianuarie cu 5,2% faţă de aceeaşi lună din 2012, odată cu creşterea preţurilor, în timp ce comenzile noi din industrie au scăzut cu 7,4%. Industria reprezintă mai mult de un sfert din PIB-ul României.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
productia industriala,
economie,
indicatori
/actualitate/productia-industriala-a-revenit-pe-plus-in-luna-ianuarie-dupa-cinci-luni-consecutive-de-scadere-10667263
10667263
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.