Producătorul de sodă GHCL Upsom România, controlat de un grup indian, a intrat în faliment

Autor: Mediafax Postat la 04 februarie 2013 89 afişări

Producătorul de sodă calcinată GHCL Upsom România (UPS), controlat de concernul indian GHCL, a intrat în faliment, la cererea Romgaz, AVAS şi ANAF, iar printre creditorii companiei se numără Serviciul Român de Informaţii şi Societatea Română de Televiziune.

Producătorul de sodă calcinată GHCL Upsom România (UPS), controlat de concernul indian GHCL, a intrat în faliment, la cererea Romgaz, AVAS şi ANAF, iar printre creditorii companiei se numără Serviciul Român de Informaţii şi Societatea Română de Televiziune. Intrarea în faliment a fost aprobată la finele anului trecut de tribunalul Alba, se arată într-un comunicat al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare transmis Bursei de Valori Bucureşti. GHCL se afla în insolvenţă din 2010, însă administratorul judiciar nu a depus niciun plan de reorganizare, astfel încât tribunalul a dispus „intrarea în faliment în formă simplificată“, potrivit comunicatului. Compania are 63 de creditori, printre care se mai află Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statuluiu, Romgaz Mediaş, CFR Marfă şi Banca Comercială Română. Concernul indian GHCL a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni ai Upsom în 2005 pentru 16,5 milioane de euro. Anterior vânzării către GHCL, Upsom făcea parte din grupul de firme Bega, controlat de fraţii Marius şi Emil Cristescu, care mai deţin şi Uzinele Sodice Govora.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
faliment,
sodă,
GHCL Upsom
/actualitate/producatorul-de-soda-ghcl-upsom-romania-controlat-de-un-grup-indian-a-intrat-in-faliment-10541626
10541626
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.