Probabilitatea ca Grecia sa aprobe planul de austeritate a crescut

Postat la 29 iunie 2011 15 afişări

Probabilitatea ca Parlamentul Greciei sa aprobe miercuri noul plan de austeritate a crescut, dupa ce unul dintre cei trei parlamentari socialisti dizidenti a anuntat ca il va vota din datorie nationala, dar sansele ca legile necesare aplicarii masurilor de reforma sa fie adoptate joi sunt incerte.

In aceste conditii, numerosi analisti si investitori se asteapta ca Grecia sa intre in default (incapacitate de plata), pe termen mediu, relateaza Reuters.

Cresterea sanselor unui vot pozitiv in Parlament si progresele inregistrate in discutiile dintre banci si guvernele din zona euro pentru rostogolirea datoriilor guvernamentale elene au dus la aprecierea euro si a actiunilor, la nivel mondial.

"S-a muncit foarte mult in spatele scenei, pentru a asigura trecerea propunerilor, iar optimismul se reflecta in cotatiile actiunilor", a declarat Graham Bishop, analist la RBS in Londra.

El a aratat ca aprobarea planului de austeritate va ajuta, dar nu se poate spune ca nu vor mai fi probleme, urmatorul obstacol fiind aplicarea masurilor, pentru care guvernul socialist de la Atena va fi urmarit indeaproape.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Grecia,
austeritate,
parlamentari
/actualitate/probabilitatea-ca-grecia-sa-aprobe-planul-de-austeritate-a-crescut-8410646
8410646
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.