Prinţul Charles, implicat într-un scandal ce vizează o pictură Monet falsă

Postat la 04 noiembrie 2019 102 afişări

The Prince’s Foundation, o organizaţie caritabilă înfiinţată de prinţul Charles, a împrumutat de la omul de afaceri James Stunt o pictură de Claude Monet, în valoare de 64 de milioane de dolari, însă un falsificator de artă, Tony Tetro, susţine că el este autorul lucrării, potrivit The Mirror.

Prinţul Charles, implicat într-un scandal ce vizează o pictură Monet falsă

Un falsificator de artă american afirmă că el este autorul tabloului expus la Dumfries House, sediul fundaţiei, nu artistul impresionist francez din secolului al XIX-lea.

Alte două picturi, ce le-ar aparţine lui Pablo Picasso şi Salvador Dali, ar fi fost falsificate, acestea având o valoare de 54 de milioane de dolari, respectiv 27 de milioane de dolari.

Acestea se numără printre cele 17 tablouri împrumutate fundaţiei de omul de afaceri James Stunt, fostul soţ al fotomodelului Petra Ecclestone.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.