Orban: Creşterea datoriei publice s-a accentuat în 2019, din cauza cheltuielilor bugetare

Autor: Andra Stroe Postat la 04 noiembrie 2019 52 afişări

Orban: Creşterea datoriei publice s-a accentuat în 2019, din cauza cheltuielilor bugetare

Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat, luni, că Guvernul Dăncilă a accentuat datoria publică în 2019, din cauza cheltuielilor bugetare care nu au ţinut cont de veniturile reale. El a anunţat că după instalarea Guvernului vor fi luate măsuri în acest sens.

„Creşterea datoriei publice în cursul anului 2019 s-a accentuat. Este clar că dimensionarea cheltuielor bugetare nu a ţinut cont de veniturile reale şi că Guvernul a fost nevoit să se împrumute foarte mult, mărind datoria publică. Sigur că acest lucru se vor dezbate după instalare, dar în mod evident avem ca obiectiv o rectificare de buget, care este vitală, fără de care instituţiile şi autorităţile nu îşi pot încheia anul. De asemenea, în proiectul bugetului de stat vom identifica cele mai bune soluţii pentru finanţarea deficitului”, a spus Ludovic Orban, la finalul şedinţei PNL.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
datorie publica,
cheltuieli bugetare,
guvern

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.