Primarul unui oraş din România nu mai stinge lumina de Ora Pământului. "Nu are sens să ne cream disconfort"

Postat la 20 martie 2018 150 afişări

„Municipiul Timişoara, Capitala Earth Hour România în 2013, sărbătoreşte Ora Pământului. Nu mai stingem becurile, pentru că nu are niciun sens să ne creăm acest disconfort. Noi omagiem pământul altfel”! Sunt vorbele primarului Timişoarei, care îi invită pe oameni să marcheze Ora Pământului, cu luminile aprinse şi cu concerte.

Primarul unui oraş din România nu mai stinge lumina de Ora Pământului. "Nu are sens să ne cream disconfort"

La Timişoara, Ora Pământului va fi sărbătorită sâmbătă, 24 martie, între orele 20.30-21.30, în colaborare cu WWF România, cu un program special, alături de mii de oraşe din întreaga lume. Mesajul de anul acesta este identic cu cel din anii trecuţi: „Dăruieşte naturii energia ta”.

 

Timişorenii sunt invitaţi în centrul oraşului, unde sunt aşteptaţi cu concerte şi cu telescoape prin care vor putea privi cerul.

 

„Cetăţenii sunt invitaţi să stingă luminile şi să petreacă o oră în aer liber, la o plimbare prin oraş, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii, să protejeze natura, să recicleze, să folosească mai mult sursele regenerabile de energie şi să încerce să-şi schimbe obiceiurile de consum”, anunţă reprezentanţii municipalităţii.

 

De la ora 20, în Piaţa Libertăţii vor fi montate zece telescoape astronomice, iar pe scenă vor urca coruri de copii din cadrul programului naţional Cantus Mundi. De la ora 21 vor concerta Peregrinii şi Deep 6 Project, care vor susţine împreună spectacolul Ignem Terrae, un moment artistic ce va îmbina dansul cu focul, scrie tion.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.