Primarul municipiului Gheorgheni, reţinut de procurorii DNA Târgu Mureş

Autor: Catalin Lupasteanu Postat la 27 ianuarie 2015 27 afişări

Primarul municipiului Gheorgheni, Mezei Janos, audiat luni seară de procurorii DNA Târgu Mureş, într-un caz care ar viza societatea Monturist, unde municipalitatea este acţionar cu 48%, a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie dus la instanţă, marţi, cu propunere de arestare preventivă.

Primarul Mezei Janos a fost dus, luni după-amiază, la Târgu Mureş, pentru a fi audiat de procurorii anticorupţie, în urma unor percheziţii efectuate luni în judeţul Harghita, inclusiv la Primăria Gheorgheni şi la locuinţa edilului, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi a unor infracţiuni de fals.

Procurorii DNA Târgu Mureş au făcut luni cinci percheziţii în judeţul Harghita, la Primăria Gheorgheni, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane.

Primarul Mezei Janos (PCM) a declarat, luni dimineaţă, corespondentului MEDIAFAX că procurorii anticorupţie i-au cerut "toate actele în legătură cu Monturist".

"M-au întrebat în legătură cu Monturist - este firma noastră, a primăriei, unde suntem proprietari cu 48%. Nu ştim ce vor deocamdată, mi-au zis să dau toate actele în legătură cu Monturist. Eu sunt acasă şi sunt (n.r. - procurorii DNA) la mine, şi la primărie, şi nu ştiu pe unde mai sunt, şi ne cer toate documentele. Eu nu am nimic cu chestia asta, este un denunţ, se pare fals, pe care domnii trebuie să-l vadă şi să-l controleze", a spus primarul.

El a precizat că nu este implicat deloc în firma respectivă.

"Este o procedură, este un denunţ care trebuie să fie verificat şi dânşii procedează corect, aşa cum scrie legea, dar n-avem nicio problemă, trebuie totul clarificat", a adăugat primarul din Gheorgheni.

Mezei Janos este membru al Partidului Civic Maghiar şi se află la al doilea mandat consecutiv în funcţia de primar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MEZEI,
REŢINERE,
DNA
/actualitate/primarul-municipiului-gheorgheni-retinut-de-procurorii-dna-targu-mures-13787578
13787578
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.