Primăria Generală a Capitalei propune înfiinţarea a peste 100 de noi semafoare pe marile bulevarde

Postat la 04 aprilie 2017 47 afişări

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, propune înfiinţarea a 101 semafoare noi în Bucureşti, pe bulevardele unde au avut loc accidente rutiere grave sau în intersecţiile unde se produc ambuteiaje, cauza principală identificată de autorităţi fiind lipsa semaforizării.

Primăria Generală a Capitalei propune înfiinţarea a peste 100 de noi semafoare pe marile bulevarde

"Municipiul Bucureşti trebuie să acorde o atenţie sporită dezvoltării urbane durabile, inclusiv prin dezvoltarea unor sisteme de transport prietenoase cu mediul şi promovarea unei mobilităţi urbane durabile, la nivelul statutului de capitală europeană. Datorită modificărilor apărute în desfăşurarea traficului rutier, determinate de creşterea continuă a parcului de autovehicule, capacitatea de circulaţie a străzilor este în continuă scădere. În plus, la o mare parte din intersecţiile existente nesemaforizate există o serie de puncte de conflict între pieroni, biciclişti şi autovehicule. De asemenea, pe anumite artere de circulaţie din Capitală, cu toate eforturile depuse de Poliţia Rutieră pentru prevenirea accidentelor, se constată, în continuare, apariţia unor evenimente rutiere cu consecinţe umane şi materiale grave", se arată în expunerea de motive a proiectului, semnată de Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.