Prima naţiune din spaţiul cosmic. Orice cetăţean de pe Pământ poate deveni membru prin simpla completare a unui formular

Postat la 15 octombrie 2016 275 afişări

Prima naţiune din spaţiul cosmic. Orice cetăţean de pe Pământ poate deveni membru prin simpla completare a unui formular

Propunerile pentru constuirea ,,primei naţiuni din spaţiu'' au fost făcute publice de către o echipă de cercetători şi experţii din domeniu. Aceştia afirmă că vor întreţine pacea şi vor oferi acces către tehnologia spaţială.

Numită ,,Asgardia'',  nume inspirat de lumile mitologice locuite de zeii norvegieni, echipa afirmă că ,,noua naţiune'' va deveni un membru al Naţiunilor Unite, având propriul său steag şi imn care vor fi alese de membrii publicului printr-o serie de competiţii.

Conform proiectului de pe website, Asgardia ,,va oferi o platformă independentă, fără constrângerile legilor de la sol. Va fi un loc de pe orbită care nu va aparţine nimănui''.

Iniţial, noua naţiune va fi alcătuită dintr-un singur satelit programat să fie lansat anul viitor. ''Fizic, cetăţenii vor fi pe Pământ, ei vor fi cetăţeni din diferite ţări, deci vor fi rezidenţi ai ţării lor actuale şi ai noii naţiuni. Când numărul aplicanţilor va depăşi 100.000 putem primi oficial statutul de naţiune,'' a declarat conducătorul proiectului, Igor Ashurbeyli.

Conform website-ului lor,  ,,orice om care trăieşte pe Pământ poate deveni cetăţean al Asgardia'', pe site existând un formular de înregistrare. 

Când au fost întrebat de ce ar trebui să se înregistreze ca cetăţeni pe Asgardia, Ashurbeyli a declarat: ,,Cred că, în curând, ţările vor fi parte a familiei Naţiunilor Unte, titlul de membru al acestei ţări va fi un prestigiu''.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.