Prima mare companie din România care anunţă că nu măreşte automat salariile angajaţilor. Măreşte doar cu o condiţie

Postat la 19 decembrie 2017 843 afişări

„Decizia companiei este de a transfera contribuţiile de la angajator la angajat în salariul de bază numai dacă compania şi sindicatul vor avea un acord pe doi ani în vigoare la sfârşitul lunii decembrie 2017“, se arată într-un document intern al Ford semnat de John Oldham, CEO al Ford.

Prima mare companie din România care anunţă că nu măreşte automat salariile angajaţilor. Măreşte doar cu o condiţie

Oficialii producătorului auto Ford, companie cu 4.200 de angajaţi la Cra­iova, vor să mărească salariile brute ale salariaţilor începând cu 2018 numai dacă aceştia sunt de acord ca sindicatul şi compania să semneze un contract colectiv de muncă valabil pe o durată de doi ani, şi nu de un an, aşa cum este cutuma.

Până pe 20 decembrie 2017, toţi an­ga­jatorii trebuie să iniţieze procedura de negociere cu sindicatele/repre­zen­tanţii salariaţilor pentru a lua o decizie privind efectul „revoluţiei fiscale“ care transferă contribuţiile sociale de la angajator la angajat.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
angajati,
refuz,
salarii,
anunt,
romania,
ford

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.