Prima intabulare gratuită, depusă din nou ca iniţiativă legislativă de către liderii PDL şi PNL

Autor: Andi Manciu Postat la 10 septembrie 2014 46 afişări

Proiectul de lege privind prima intabulare gratuită a terenurilor agricole şi forestiere a fost depus din nou în Parlament, sub semnătura liderilor grupurilor parlamentare ale PNL şi PDL, după ce în luna aprilie a acestui an un proiect similar a fost respins definitiv în Camera Deputaţilor.

În iniţiativa legislativă se precizează că în ceea ce priveşte prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere ”proprietarii nu suportă niciun cost, nicio taxă sau nicio cheltuială, indiferent de natura lor, aferente activităţii reglementate de prezenta lege”.

De asemenea, în proiect se menţionează că ”activitatea de intabulare se realizează sistematic, pe unităţi administrativ teritoriale”, care încheie ”un singur contract cu un expert sau cu un consorţiu de experţi”.

”Sumele necesare achitării onorariilor experţilor provin, în primul rând, din fondurile europene aferente exerciţiului bugetar 2014-2020”, se mai precizează în iniţiativa legislativă.

Proiectul a fost iniţiat de deputatul PNL Teodor Nicolescu, fiind semnat de către liderii grupurilor parlamentare ale PNL, George Scutaru şi Puiu Haşotti, precum şi de liderii grupurilor PDL, Tinel Gheorghe şi Dumitru Oprea.

În luna aprilie, Camera Deputaţilor a respins un proiect similar iniţiat de PNL şi adoptat în Senat, unde a generat un scandal la nivelul USL. Iniţiativa era susţinută la acest moment şi de comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INTABULARE,
PROIECT,
/actualitate/prima-intabulare-gratuita-depusa-din-nou-ca-initiativa-legislativa-de-catre-liderii-pdl-si-pnl-13242128
13242128
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.