“Prima Casă” îşi reduce treptat plafonul. Ce variante alternative au pregătit băncile

Postat la 04 octombrie 2017 130 afişări

Băncile vin cu produse alternative la creditul “Prima Casă”, programul urmând să-şi reducă gradual, în următorii ani, plafonul de garanţii. Pe piaţa bancară concurenţa este în creştere.

“Prima Casă” îşi reduce treptat plafonul. Ce variante alternative au pregătit băncile

Anul acesta, fondurile pentru garanţiile la”Prima Casă” s-au epuizat, iar Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM susţine că nu vor mai fi suplimentate, la fel cum s-a întâmplat în anii anteriori.

Însă, băncile au pregătit variante alternative la creditul “Prima Casă”. MEDIAFAX prezintă câteva dintre produsele bancare destinate celor ce vor să-şi achiziţioneze sau să-şi construiască o locuinţă ori să-şi cumpere un teren.

“Creditul BCR “Casa Mea“se apropie de “Prima Casă”. Acesta vine cu o dobândă fixă în primii cinci până la zece ani, în funcţie de opţiunea clientului, păstrându-se astfel un control asupra bugetului, indiferent de modul în care fluctuează ROBOR. Dobânda este de 4,1%/an în primii cinci ani, iar ulterior aceasta devine variabilă – ROBOR la 6 luni+2,6%. Condiţia este ca salariul să se încaseze într-un cont deschis la BCR şi să se încheie o asigurare de viaţă la bancă”, a explicat, pentru MEDIAFAX, Dana Demetrian, vicepreşedinte retail şi private banking, BCR. Perioada de creditare este de maximum 30 de ani, iar avansul minim este de 15%. Nu se percepe comision de analiză, comision de administrare şi nu există risc valutar deoarece creditul se acordă în lei.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.