"Prima casa" 4 a ajuns la start. Ce aduce nou fata de editiile anterioare?

Postat la 27 aprilie 2011 13 afişări

Programul de credite ipotecare "Prima casa" intra in etapa in care riscurile de neplata vor fi impartite in mod egal intre banci şi Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri ca reprezentant al statului.

Din punctul de vedere al clientilor, aceasta va insemna probabil restrangerea numarului de banci care vor continua sa acorde finantari in cadrul programului. Bancile care au deja volume mai mari de credite in stoc isi pot asuma mai usor riscul aferent noii variante. De asemenea, bancile care cauta sa recastige cota de piata ar putea fi implicate. La nivelul costurilor nu sunt de asteptat modificari semnificative: avansul cerut va fi de 5%, iar marja maxima peste rata EURIBOR la trei luni ramane la 4%. O anumita scumpire ar putea fi antrenata de tendinta de crestere a EURIBOR. In conditiile in care concurenta a presat deja vizibil marjele la creditele ipotecare in euro, noua varianta a programului guvernamental ar putea contribui la o segmentare a clientelei, urmand sa se adreseze cu precadere solicitantilor care nu dispun de un avans mai mare. Bancile ar putea incepe sa primeasca cereri de finantare pentru credite ipotecare prin "Prima casa" 4 in numai cateva zile, in conditiile in care normele de aplicare a programului au fost publicate deja in Monitorul Oficial.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prima casa,
imobiliare,
banci,
program
/actualitate/prima-casa-4-a-ajuns-la-start-ce-aduce-nou-fata-de-editiile-anterioare-8195129
8195129
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.