Prima aplicaţie de digitalizare a transportului de mărfuri din România şi singura din Europa de Est

Autor: Ioana Matei Postat la 19 aprilie 2021 163 afişări

Prima aplicaţie de digitalizare a transportului de mărfuri din România şi singura din Europa de Est

Yload este o soluţie smart, care îşi propune să înfiinţeze prima bursă de transport digital din România. Practic, platforma va facilita şi intermedia serviciile de transport, între firmele care au camioane sau dube şi persoanele/companiile care au nevoie de ele, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.

Timpul câştigat prin accesarea rapidă a acestor servicii poate salva afaceri. Şi asta pentru că nu mai este nevoie accesarea a zeci de site-uri pentru a găsi soluţiile potrivite sau disponibile de transport, adaugă ei. Durează circa 30 de secunde plasarea unei comenzi. Iar tehnologia se foloseşte de inteligenţa artificială şi de localizarea în timp real - pentru a cunoaşte traseul camionului, cât este de încărcat şi în cât timp va ajunge la încărcare/descărcare. De asemenea, în cadrul aplicaţiei vor putea fi descărcate şi documentele asociate cu mărfurile transportate. 

Proiectul, care a luat naştere la iniţiativa unui start-up clujean, a atras deja în platformă - în primele 6 săptămâni - 6000 de companii cu un total de minim 45.000 de camioane. Iar interesul este în continuare uriaş pentru un astfel de proiect, pentru că se înscriu zilnic peste 700 de camioane. „Piaţa transportului din România trebuie să înceapă să folosească utilizarea datelor şi a

inteligenţei artificiale. Trebuie să le oferim clienţilor rapiditate şi conectivitate. Transportul  intern de mărfuri este stricat şi învechit. Vechile tehnici sunt încă la putere, plăţile transportului la 60 de zile, trimiterea facturilor prin poştă sau fax, zeci de apeluri zilnice pentru a vedea unde este marfa,  dacă s-a încărcat, dacă s-a descărcat,  clientul nu primeşte transparenţă şi firmele care deţin o multitudine de clienţi nu sunt interesaţi de a le oferi transportatorilor ce li se cuvine, adică preţul corect.Camioanele se bat pe mărfuri zilnic, sute de camioane sunt părăsite prin parcări şi nu au de lucru, nu au clienţi, nu au mărfuri pe care să le transporte. Transportatorii mici care au până în 10 autovehicule nu au posibilitatea să ajungă la clienţîi mari şi acest lucru îi determină să renunţe la România, plecând cât mai mult în Europa - unde găsesc preţuri mai bune”, a declarat Alexandru Huzău, CEO Yload.

Evenimentul, aduce la aceeaşi masă nume sonore din domeniul transportului şi al logisticii din România şi din Europa, care vor discuta despre viitorul transportului. Tot atunci va fi lansată prima aplicaţie de digitalizare a bursei de transport: Yload. 

Techtrans va avea loc în 22 aprilie şi va fi unul caritabil. Toţi cei care achiziţionează un bilet VIP la conferinţă, în valoare de 25 de euro, vor primi acces la eveniment, dar şi 6 luni de abonament premium GRATUIT pe platforma Yload. În schimb, toate veniturile obţinute din vânzarea biletelor vor fi donate către Crucea Roşie. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transport,
marfuri,
romania,
aplicatie,
europa de est

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.