Previziune şoc de la economistul Băncii Transilvania pentru România. Scăderea va fi drastică

Postat la 07 martie 2019 78 afişări

Creşterea economică din România se va tempera în continuare în 2019, la 2,8%, faţă de 4,1% în 2018 şi 7% în 2017, pe fondul finalului ciclului post-criză pe plan extern şi al provocărilor din sfera echilibrului macroeconomic şi mix-ului de politici economice din sfera internăţ,este de părere Andrei Rădulescu, director Analiză Macroeconomică la Banca Transilvania.

Previziune şoc de la economistul Băncii Transilvania pentru România. Scăderea va fi drastică

POtrivit estimărilor băncii, creşterea PIB ar putea accelera la 3,3% an/an în 2020 şi 3,7% an/an în 2021, ca urmare a ameliorării climatului investiţional. ”Vom revizui acest scenariu în perioada următoare prin încorporarea datelor pe 2018 şi posibilelor modificări de politică economică”.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.